21 februarie 2017

Alimentul care îți distruge FICATUL mai tare decât alcoolul. Și tu îl consumi zilnic!

Ficatul este organul cel mai afectat de consumul de alcool. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă au descoperit că zahărul poate afecta ficatul chiar mai mult decât alcoolul.

Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroză şi la diabet de tip 2.

Una dintre cauzele principale a apariţiei acestei boli este consumul de zahăr. În urmă unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime.

Ştiaţi că?


Ficatul cântăreşte 1.500 – 2.000 de grame, e situat în partea dreapta a abdomenului, lângă stomac, şi e la fel de important pentru organism că inima şi plămânii?

Acesta este un adevărat „laborator chimic” şi „centru de dezintoxicare”, care „prelucrează” otrăvuri precum alcoolul sau grăsimile din organism? În plus, generează proteine, enzime şi vitamine fără de care omul nu ar putea trăi.

Colecistul depozitează între mese acidul care face posibilă prelucrarea grăsimilor? Acesteasunt trimise mai departe către intestinul subţire (duoden).

Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts