23 februarie 2017

Această retetă veche de 6.000 de ani este cel mai de succes remediu cu efect de reîntinerire

Aceasta super-reteta veche de 6.000 de ani este cunoscuta ca fiind cel mai de succes remediu cu efect de reintinerire.Unii spun ca hidromelul sau miedul, nume sub care mai este cunoscuta aceasta bautura, isi are originea in Babilon, altii sustin ca in India, si ca ar avea o vechime mai mare de 6.000 de ani.

Aceasta bautura era si preferata moldovenilor in urma cu mai bine de 350 de ani, potrivit lui Paul de Alep (1627-1669), cronicar si arhidiacon sirian aflat pe meleaguri moldave in scopul strangerii de fonduri pentru biserica.

Cercetarile au aratat ca hidromelul, care are la baza miere de albine, este un adevarat cocteil de vitamine, enzime si hormoni naturali.

Intr-un litru de apa (preferabil de izvor, dar este buna si apa plata) se pun 4-5 linguri de miere poliflora si o jumatate de lingurita de polen. Se amesteca bine apoi se pun intr-un vas de sticla – borcan sau sticla, langa o sursa de caldura.

Se agita de 3-4 ori pe zi. In doua zile se aciduleaza si se acoolizeaza usor, ceea ce inseamna ca poate fi consumata. Are un gust dulce acrisor si usor acidulat ce aduce cu un suc acidulat din comert doar ca nu are zaharul, conservantii, colorantii si alti aditivi.

Aceasta bautura aduce un bun aport de vitamine si minerale si are efecte benefice asupra sistemului digestiv, dar si in tratarea bolilor cardiovasculare sau a afectiunilor respiratorii.

Sursa: sanatate.bzi.ro
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts