22 februarie 2017

25 de alimente si plante care ucid celulele stem cauzatoare de cancer


O noua analiza stiintifica identifica 25 de alimente si plante care ucid celule stem cauzatoare de cancer. Exista mii de compusi naturali care au fost studiati si s-a demonstrat ca au activitate anti-cancer, insa doar o mica parte dintre acestia au dovedit ca pot ataca si ucide celulele stem cauzatoare de cancer. 
Turmericul, de exemplu, a dovedit in nenumarate randuri ca are aceasta capacitate de "a ucide inteligent" tintind tumorile de la nivelul inimii.

Cercetari preclinice recente au descoperit ca ghimbirul contine un compus de 10.000 de ori mai eficient decat medicamentul Taxol folosit in chimioterapie pentru uciderea celulelor stem de cancer la san. Chiar si unele alimente mai comune, precum afinele, s-a descoperit ca au proprietati speciale de ucidere a cancerului.

Un nou studiu publicat in revista Cercetari Anticancer intitulat "Produse naturale care ataca celulele stem de cancer" identifica aceasta categorie speciala de alimente care ucid cancerul, ca urmare a unei analize efectuate asupra literaturii existente, si enumera 25 de substante. 

Iata lista acestor alimente, impreuna cu sursele in care acestea pot fi regasite:


Epigalocatehin-3-galata (EGCG) - Ceaiul verde

6-Gingerol - Ghimbir

β-Caroten - Morcov, legume cu frunze verzi

Baicaleina - Gura-lupului chinezesc

Curcumina - Turmeric

Ciclopamina - Crinul de porumb [NU recomandam consumul acestei plante; este doar un exemplu care arata ca exista componente naturale care ucid celulele stem de cancer]

Delfinidina - Afine, zmeura

Flavonoide (Genisteina) - Soia, trifoiul rosu, cafea

Gossypol - Seminte de bumbac [NU recomandam consumul acestei plante; este doar un exemplu care arata ca exista componente naturale care ucid celulele stem de cancer]

Guggulsteron - Commiphora (arborele de mir)

Isotiocianate - Legume crucifere

Linalool - Menta

Licopena - Grepfrut, rosii

Parthenolide - Iarba fetei

Perylill alcohol - Menta, cirese, lavanda

Piperina - Piperul negru

Placycodon saponina - Playycodon grandifloruim

Psoralidina - Psoralea corylilyfolia

Quercetina - Capere, ceapa

Resveratrol - Struguri, prune, fructe de padure

Salinomycin - Streptomyces albus

Silibinin - Armurariul

Acid ursolic - Cimbru, busuioc, oregano

Vitamina D3 - Peste, galbenus, carne de vita, ulei din ficat de cod

Withaferin A - Withania somnifera (ashwaganda)

De ce sunt aceste substante atat de importante?


Principalul motiv pentru care terapiile conventionale cu radiatii si chimioterapie nu au reusit sa obtina rezultate semnificative in ratele de supravietuire ale cancerului este ca celulele stem de cancer sunt rezistente la aceste interventii. De fapt, chimioterapia, si mai ales radiatiile nu fac decat sa mareasca numarul si agresivitatea acestor celule ale tumorii, cu binecunoscutele efecte secundare de deteriorare a sistemului imunitar al pacientului.

Desi industria cancerului este inca reticenta sa introduca aceste descoperiri in serviciile de asistenta medicala standard (ceea ce este cu totul lipsit de etica), exista un numar tot mai mare de specialisti din domeniul sanatatii care nu intorc spatele adevarului si care sunt interesati de modalitati alternative de a preveni si trata cancerul prin utilizarea de alimente si/sau abordari pe baza de plante.

Iata cum noul studiu evidentiaza importanta celulelor stem de cancer:


Structura celulei stem de cancer arata ca initierea tumorii este guvernata de o subcategorie de celule distincte cu caracter stem, numite celule stem de cancer (CSC). CSC poseda proprietati de auto-regenerare si mecanisme intrinsece de supravietuire care contribuie la rezistenta tumorilor la medicamentele cele mai chimioterapeutice. Eșecul eradicarii CSC din timpul terapiei se postuleaza a fi cauza principala a recurentei tumorii si a metastazei. Studii recente s-au concentrat asupra intelegerii proprietatilor unice fenotipice ale CSC ale diferitelor tipuri de tumori, precum si asupra cailor de comunicare celulara care stau la baza regenerarii si rezistentei la medicamente.

In prezent, industria cancerului nu a reusit sa produca niciun singur medicament care sa atace populatia de celule stem de cancer din cadrul unei tumori, asa cum se confirma si de acest studiu:

Daca este adevarat ca raspunsul CSC este un criteriu vital pentru evaluarea tratamentului de cancer, inca nu exista medicamente de uz clinic ce pot ataca specific CSC.

Abilitatea de a ataca selectiv celulele de cancer si in special, celulele stem de cancer, lasand neatinse in acelasi timp celulele non-tumorale din tesut, este extrem de importanta.

Exista multe studii care analizeaza eficienta acestui tip de substante si cu siguranta acestea vor deveni un subiect de interes in tratamentul de cancer, pornind de la premiza ca prioritatea acestuia este de a ameliora suferinta oamenilor, nu de a castiga de pe urma pacientilor.

loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts