13 ianuarie 2017

Probleme cu ficatul mărit? Încearcă FRUNZELE de DAFIN

Ficatul mărit (hepatomegalia) nu se prezintă neapărat cu simptome, însă bolile care îl cauzează vin la pachet cu alte dureri care pot indica cauza afecţiunii. Hepatomegalia reprezintă o creştere în dimensiuni a ficatului, indiferent de cauză. Există cazuri în care atât ficatul cât şi splina se măresc simultan (hepatosplenomegalie).Ficatul are funcţii esenţiale


Ficatul contribuie la procesele de digestie şi realizează o întreagă serie de funcţii esenţiale.

Aceste funcţii includ producţia bilei care ajută la digestia anumitor alimente. Participă la formarea unor substanţe importante (hormonii), la eliminarea toxinelor din sânge, inclusiv a medicamentelor, alcoolului şi drogurilor, ca de altfel, la controlul depozitelor de grăsimi şi a producţiei şi eliberării colesterolului.


Ficatul mărit – cauze


Creşterea ficatului apare de obicei ca urmare a unor afecţiuni hepatice legate de consumul excesiv de alcool, insuficienţă cardiacă, depuneri de glicogen, hepatită virală, cancer la ficat, sau steatoză hepatică (grăsime depusă pe şi în ficat – ‘’ficat gras’’).

Ficatul mărit se mai poate datora mononucleozei infecţioase sau metastazelor de la un cancer situat în altă parte a corpului.

O persoană nu poate simţi în mod normal că are ficatul mărit. De asemenea, un ficat mărit poate fi palpat sau nu de către medic.


Ficat mărit – simptome


Simptomele asociate unui ficat mărit sunt:
Balonare abdominală;
Sângerări ale gingiilor;
Scaun cu sânge (roşu, negru);
Diaree;
Pierderea poftei de mâncare;
Greaţă cu sau fără vărsături;
Scaune decolorate sau de culoarea lutului;

Alte simptome care pot apărea alături de hepatomegalie:
Urină hipocromă (decolorată);
Febră sau frisoane;
Cefalee;
Prurit tegumentar (mâncărime);
Dureri articulare;
Căderea părului de pe corp;
Letargie sau stare generală alterată, proastă;
Menstruații neregulate;
Eritem pălmar (roşeaţă);
Angioame păianjen (stelate) – leziuni roşii ale pielii, formate din vase sangvine mici care se extind sub forma unei pânze de păianjen;
Icter (colorarea în galben a pielii şi a albului ochilor).

Ca adjuvant în tratamentele interne pentru ficat mărit se recomandă un remediu special pe bază de frunze de dafin (Laurus nobilis):

Citiți continuarea pe topremediinaturiste.ro

loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts