29 ianuarie 2017

Mihaela Bilic dezvăluie cea mai ieftină metodă de a ne abține de la mâncare!

Nutritionistul Mihaela Bilic arata cat de important este somnul si care este legatura dintre somn si mancare. „40 de zile fara mancare si doar 11 zile fara somn…atat putem supravietui:( Desi organismul stie sa faca fata atat de bine lipsei alimentelor, desi celula adipoasa este capabila sa se multiplice la infinit, se vede treaba ca suntem mai sensibili si mai fragili decat se vede la prima privire.”, scrie Mihaela Bilic pe Facebook

Stresul ne distruge, lipsa de somn ne omoara, oboseala si epuizarea ne produc modificari de comportament (inclusiv mancat compulsiv, bulimic).

Neuronii se hranesc cu somn si se calmeaza cu mancare. Cand esti la dieta neuronii sunt frustrati si nu te lasa sa dormi, nu cat sa mori dar nici cat sa-ti fie usor:) Cand nu poti dormi de anxietate si griji, cand venirea noptii iti produce mai mult spaima decat bucurie, tot cu mancare reusesti sa-i linistesti.

Foamea si somnul merg mana in mana si din fericire nu pot fi concomitente:) Daca aveti de ales, alegeti somnul! E de departe mult mai valoros, mai eficient. Cine doarme, posteste. Somnul nu ingrasa ci vindeca, alina, sterge, atenueaza, reface, indeparteaza. In somn uitam, visam, ne eliberam.

Si daca somnul e mai important decat mancarea, si daca neuronii sunt mai pretiosi decat adipocitele, ma intreb ce o fi cu sufletul? El cu ce s-o hrani? Si daca nu-l hranim, moare? Cum stim cand moare sufletul? Doare?”, conchide Mihaela Bilic.
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts