26 ianuarie 2017

Consumul de alcool creste riscul de aparitie a cancerului la ficat, precum si in alte 7 parti ale corpului.

 Alcoolul nu distruge doar ficatul! Descoperirea oamenilor de stiinta te va pune pe ganduri! Stim ca alcoolul are un efect toxic asupra ficatului si atunci cand este consumat in cantitati exagerate, riscul de a dezvolta boli ale ficatului, in special cancer, este unul foarte ridicat.

Insa, un cercetator de la University of Otago din Noua Zeelanda a descoperit ca nu numai ficatul este in pericol atunci cand consumam alcool, chiar si in cantitati moderate. Potrivit medicului Jennie Connor, consumul de alcool, chiar si in cantitati moderate, creste riscul de aparitie a cancerului la ficat, precum si in alte 7 parti ale corpului.

„Exista dovezi foarte clare care indica faptul ca alcoolul creste riscul de dezvoltare a tumorilor canceroase in sapte zone ale corpului, posibil si in alte parti”, avertizeaza specialistul, citat de publicatia sciencealert.com. Astfel ca in urma cercetarilor realizate s-a constatat ca alcool creste riscul de aparitie a cancerului la gura, gat, laringe, esofag, colon/rect, san si stomac.

Ceea ce nu au reusit sa stabileasca clar oamenii de stiinta este legat de modul in care reuseste alcoolul sa genereze mutatiile care favorizeaza dezvoltarea tumorilor maligne in aceste zone ale corpului. insa, rezultatele arata ca nu exista niciun dubiu cu privire la acest lucru!

„Chiar si fara o decriptare completa a intregului mecanism care favorizeaza acest lucru, rezultatele epidemiologice arata clar ca alcoolul cauzeaza cancer la gura, gat, laringe, esofag, colon/rect, san si stomac”, explica specialistul. Cu cat se consuma o cantitate mai mare de alcool, cu atat creste si riscul de a dezvolta tumori maligne in aceste zone ale corpului.

Insa, nici consumatorii de alcool in cantitati moderate nu sunt mai putin expusi acestui risc, avertizeaza specialistul, deoarece studiile au aratat ca efectul poate sa fie similar.
Potrivit cercetatorilor, consumul de alcool creste foarte mult riscul de a dezvolta cancer oral. Numeroase cercetari arata ca daca o persoana consuma 50 de grame de alcool pe zi (echivalentul a 4 bauturi alcoolice) are un risc de sapte ori mai mare sa dezvolte cancer la gura spre deosebire de una care nu obisnuieste sa consume alcool.

Mare atentie, deoarece acest risc nu scade nici in cazul persoanelor care consuma alcool in cantitati moderate, dupa cum au avertizat specialistii. Un studiu citat de publicatia The Telegraph arata ca femeile care consuma 5 grame de alcool pe zi au un risc cu 40% mai ridicat de a face cancer la san.

„Se vede clar faptul ca riscul de cancer creste direct proportional cu cantitatile de alcool consumate zilnic si nimeni nu poate sa conteste aceasta legatura directa. Pentru a te proteja de cancer, recomandarea mea este sa renunti la alcool, insa daca acest lucru nu este posibil atunci macar sa-l consumi ocazional si in cantitati mici”, recomanda Susannah Brown, un specialist de la World Cancer Fund.

Sursa:http://www.andreilaslau.ro
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts