5 decembrie 2016

Ceaiul de Busuioc alungă oboseala psihică și ne apără de tensiunile emoționale intense

Dincolo de dimensiunea sa spirituală şi magică, busuiocul deţine, de asemenea, calităţi vindecătoare, prevenind şi tratând afecţiuni multiple.  Spre deosebire de infuzia fierbinte de busuioc, infuzia combinată conservă mult mai eficient principiile active.


Infuzie combinată de busuioc

Se prepară adăugând 2 – 3 linguriţe de flori şi frunze de busuioc mărunţite, într-o jumătate de cană de apă. Se lasă la înmuiat de seara până dimineaţa, când se filtrează.

Maceratul se pune deoparte, iar planta rămasă se opăreşte cu încă o jumătate de cană de apă fierbinte, timp de 20 de minute, după care se lasă la răcit şi se filtrează.

La final se combină cele 2 extracte, infuzia servindu-se cu un sfert de oră înainte de masă. De regulă, se beau 3 căni pe zi.
Indicată în condiţiile de stres

Busuiocul protejează organismul şi psihicul de efectele nocive ale tensiunilor emoţionale intense, principiile active din plantă ajutând la o mai bună oxigenare celulară. Aceasta ajută organismul şi îndeosebi sistemul nervos central să se adapteze mult mai uşor la condiţiile de stres, inducând o stare de optimism şi de încredere.

♣ În caz de stres psihic intens, tulburări neurovegetative, se va administra câte o jumătate de litru de infuzie combinată de busuioc, în fiecare zi, în cure de câte 20 de zile.
Alungă oboseala psihică

Infuzia combinată de busuioc ajută la îmbunătăţirea rapidă a circulaţiei cerebrale, favorizând menţinerea trează a atenţiei pe perioade mai lungi şi alungând oboseală.

♣ Aşadar, în cazurile de eforturi mentale prelungite, se va bea o cană de infuzie combinată de busuioc, în doză unică, în fiecare zi. După consum, se va face o pauză de 10 minute, după care munca intelectuală se poate relua.
Reduce durerea şi rigiditatea articulară (artrită)

Flavonoidele şi anumiţi compuşi volatili (eugenolul) din busuioc deţin puternice efecte antiinflamatoare articulare, reducând durerea şi rigiditatea articulară.

♣ Pentru tratarea artritei reumatoide, se consumă câte 1 litru de infuzie combinată de busuioc, în fiecare zi, în cure de 45 de zile.
Menţine sănătatea tubului digestiv

Efectul antibiotic puternic al busuiocului distruge un spectru foarte larg de bacterii nocive pentru tubul digestiv.

♣ Ca adjuvant în dizenterie, se vor adăuga 4 – 5 picături de ulei volatil de busuioc într-o cană de infuzie combinată. Se vor lua 4 astfel de doze pe zi, în cure de 10 zile.
Tratează cistita

Tratamentul cu infuzie combinată de busuioc şi ulei volatile de busuioc are efecte antibiotice, antimicotice şi antivirale foarte puternice, stimulând diureza, reducând inflamaţia la nivelul căilor urinare şi prevenind complicaţiile infecţiilor reno – urinare.

♣ Se beau câte 3 căni de infuzie combinată, dimineaţa, la prânz şi seara, în care se vor adăuga câte 3 picături de ulei volatil de busuioc. Tratamentul are o durată de 7 – 14 zile.
Precauţii

Înainte de administrarea internă a busuiocului, se va lua o cantitate foarte mică de plantă sau de ulei volatil de busuioc, iar dacă în 4 ore nu se manifestă nici un simptom care ar putea indica o posibilă alergie, tratamentul se poate începe.

Importantă este şi respectarea dozelor indicate în tratamente, pentru evitarea efectelor adverse.


loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts