4 noiembrie 2016

Încearcă această rețetă de ciocolată mult mai sănătoasă decât cea din magazine!

Ingredientul cheie din compoziția ciocolatei care îi dă culoarea, gustul și beneficiile specifice acestui desert este cacaua. Aceasta trebuie să fie în cantitate cât mai mare (peste 70%). Când cumpărați cacao, alegeți un sortiment bogat în grăsimi.


Un înlocuitor mult mai bogat în antioxidanți este pudra de roșcove, sau carobul, așa cum mai este numită. Aceasta se găsește atât la magazinele naturiste, cât și în supermarketuri. Este de asemenea mai dulce decât cacaua, nu conține cofeină, și poate fi administrată în siguranță și copiilor ne informează 
lataifas.ro

Această ciocolată este foarte sănătoasă deoarece pe lângă pudra de cacao sau roșcove, conține fructe și semințe, precum avocado și semințe de chia, considerate adevărate super-alimente.

Avocado se transformă ușor într-o pastă fină atunci când îl pasăm, și datorită texturii sale cremoase, poate fi folosit în numeroase deserturi de casă. Acesta va transforma orice desert într-un remediu eficient pentru scăderea colesterolului și trigliceridelor, datorită grăsimilor bune pe care le conține.

Avocado, la fel și semințele de chia sunt numărate printre cele mai hrănitoare alimente din lume, datorită profilului lor nutrițional extrem de bogat și divers. Studiile au arătat că persoanele care consumă regulat avocado sunt mai sănătoase.

Ciocolată de casă fără foc –rețetă


Ingrediente

• 1 avocado
• 2 linguri de semințe de chia
• 3 linguri de pudră de cacao sau roșcove
• 3 lingurițe de miere
• pahar de apă
• esență de rom sau de migdale, coajă rasă de portocale, scorțișoară etc
• 1 praf de sare de mare

Preparare

Modul de preparare este cât se poate de simplu. Puneți miezul de avocado în blender împreună cu pudra de cacao, mierea de albine, semințele de chia, esența preferată și puțină apă pentru început. Mixați până când obțineți o compoziție cremoasă și omogenă. Mai adăugați apă dacă mai trebuie.

Transferați compoziția într-o caserolă sau într-un bol, și introduceți vasul în frigider sau în congelator. În jumătate de oră se va închega și va fi numai bună de mâncat. Semințele de chia vor absorbi tot lichidul și se vor umfla.

Ca ingrediente opționale, puteți folosi nucă de cocos răzuită, miez de nucă măcinate sau alune măcinate, migdale, arahide, fistic, fructe de pădure pasate, banană pasată, fulgi de ovăz înmuiați, semințe de rodie etc.

Sursa: lataifas.ro

loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts