24 noiembrie 2016

Ați auzit până acum de BĂILE cu ace de BRAD? Fac minuni pentru întregul organism!

Băile terapeutice cu ace de brad sunt o binefacere pentru întregul organism.Mireasma puternică a acelor de brad previne şi vindecă bolile respiratorii, îmbunătăţind fluxul sanguin cerebral şi oxigenând organismul.


Nu în ultimul rând, elimină procesele inflamatorii, consolidând sistemul nervos şi alungând durerea.

Băi terapeutice cu aromă de cetini


Sunt o binefacere pentru întregul organism:
conferă fermitate pielii
relaxează şi fortifică sistemul nervos
alină durerile reumatice şi articulare
calmează iritațiile pielii produse de afecţiunile dermatologice.

Cum se procedează


Mai întâi, se prepară o infuzie concentrată, din 300 gr. de crenguţe tinere de brad, tocate mărunt, cu ace cu tot, şi 2 litri de apă. După ce a dat în clocot, fiertura se mai lasă la foc mic încă 20 de minute, apoi se filtrează şi se toarnă în apă din cadă.

Baia (îmbăierea) durează aproximativ un sfert de oră şi este recomandată de 2-3 ori pe săptămână.

Baie terapeutică cu ace de brad


combate epuizarea fizică, oboseala cronică şi stresul

îmbunătăţeşte circulaţia sanguină

ameliorează durerile articulare.

Cum se procedează


La 1 litru de apă în clocot se adaugă 2 pumni de ace de brad (sau de pin). Se lasă la fiert timp de 20 de minute, se strecoară şi se adaugă în apă pregătită pentru baie, la o temperatură de 37-38 de grade.

Se stă în apă timp de 12-15 minute. După îmbăiere, se face un duş de câteva secunde cu apă cât mai rece. Baia se face o dată la 3 zile, timp de 4-5 săptămâni.
În 5 litri de apă se adaugă 2 căni de ace de brad. Se pun la fiert la foc mic, timp de 20 de minute. Se acoperă vasul şi se lasă lichidul la infuzat, timp de 12 ore. Fiertura se toarnă apoi în apa pregătită pentru baie.

Baia terapeutică durează aproximativ 20 de minute. Se face o dată la 3 zile, fără restricţii de timp.Baie cu ace şi conuri de brad


Împotriva transpiraţiei picioarelor, se recomandă baia cu ace şi conuri de brad. Conurile se colectează vara, înaintea formării seminţelor.

Cum se procedează


Peste 100 gr. ace de brad şi 100 de gr. de conuri de brad se toarnă 1 litru de apă clocotită. Recipientul se acoperă cu un capac, iar lichidul se lasă la infuzat, timp de 30 de minute.

Se fac băi la picioare în fiecare seară, timp de 1 săptămână.


loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts