30 octombrie 2016

Fructele şi legumele de pe piaţă sunt pline de pesticide. Vedeți care sunt cele mai TOXICE

Bombă toxică în fructele şi legumele de pe piaţă! Acestea conţin o cantitate mare de pesticide. Potrivit Asociaţiei Pro Consumatori citată de B1 TV, într-un singur fruct pot să existe până la șapte tipuri de pesticide! Aşadar, peste 40% din fructele autohtone analizate anul trecut au fost 


depistate cu reziduuri de pesticide, la fel şi 18% dintre legume. Cel mai mare număr de pesticide s-ar găsi în căpşuni, mere, nectarine sau ţelină. Pesticidele sunt toxice și pot cauza cancer sau provoca leziuni ale creierului în cazul copiilor.

Costel Stanciu, președintele APC, a declarat pentru B1 TV că românii nu au cum să-și dea seama câte pesticide sunt în legume și fructe. Prin urmare, singura soluție este ca legislația să oblige producătorii și comercianții să afișeze tratamentele aplicate și reziduurile de pesticide de pe produsele lor.

Acesta a mai atras atenția că laboratorul Autorității Naționale Fitosanitare nici nu are dotarea necesară pentru a găsi toate tipurile de pesticide. În 2015, acesta a participat la un test și a reușit să identifice doar nouă din cele 11 pesticide.
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts