9 octombrie 2016

Economisești energie, dar îti DISTRUGI VIAȚA! Efectul becurilor economice

Toata lumea doreste sa economiseasca energia electrica. Facturile care vin in fiecare luna ne cam golesc buzunarele si asa incercam sa economisim pe unde se poate. Ni se recomanda folosirea acestor becuri ”economice”, dar nimeni nu ne spune cat sunt de nocive pentru sanatate. Companiile spun ca aceste becuri protejeaza mediu. 


Acest lucru nu este adevarat. ”BECURILE ECONOMICE” degaja in atmosfera de 20 de ori mai mult mercur decat este tolerat. Acest lucru este specificat de Fraunhofer Wilhelm Klauditz, Institutul German de Cercetare. Lumina degajata de aceste becuri pot cauza:

Dureri de cap

Ameteala

Migrene

Convulsii

Oboseala

Anxietate

Incapacitate de concentrare

Aceste becuri contin mercur

.- Este o neurotoxina puternica, deosebit de riscanta pentru copii si femei gravide. Este deosebit de toxica pentru minte, sistemul senzorial, ficat si rinichi. Poate afecta, de asemenea, sistemul imunitar si poate provoca nervozitate, tulburari de som, pierderi de memorie si tumori maligne.

Aceste becuri pot provoca, de asemenea, cancer.

– Un alt studiu efectuat de Peter Braun la Alab Laboratory Berlin din Germania a constatat ca aceste lumini contin agenti nocivi care pot cauza cancerul. Contin fenol, un compus solid, cristalin, de culoare albă și volatil, care este acid.

Emit o cantitate mare de raze UV.

– Aceste becuri emit raze UV-B si UV-C. Aceste radiatii pot sa provoace cancer de piele sau pot ataca ochii. Efectele cronice includ dezvoltarea posibila a unui pterigium (o formatione opaca, alba sau crem la nivelul corneei), cancer cu celule scuamoase ale conjunctivei si cataracta. Radiatiile ultraviolete se pare ca afecteaza si raspunsul imun al organismului prin modificarea activitatii si distributiei celulelor responsabile pentru declansarea acestor raspunsuri. Un numar de studii indica faptul ca expunerea la ultraviolete suprima raspunsurile imune.

Lund totul in considerare, aceste becuri sunt toxice si periculoase pentru familie. In cazul in care un asemenea bec se sparge, trebuie sa deschideti ferestrele si sa iesiti din camera cel putin 15 minunte pentru a reduce expunerea la gazele nocive.

Surse selective: womansvibe.com, www.sfatulmedicului.ro
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau


loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts