27 septembrie 2016

SOCANT: Aproape jumatate din laptele de pe piata, contrafacut cu apa si faina

Aproape 50% din laptele de pe piata este contrafacut cu apa, faina si ulei pentru profituri mai mari, iar 80% din produsele scoase la vanzare nu respecta normele legale. Mai exact, un procent de 45% din laptele trimis la laborator pentru analize a fost gasit neconform, iar 


printre substantele gasite in ceea ce consumam crezand ca este lapte se numara sarea, untura de porc, seu, uleiuri vegetale, aditivi, faina, lapte praf, potrivit unui comunicat al ANPC remis, miercuri, Ziare.com.

Totodata, in urma controlului national realizat de inspectorii ANPC privind laptele de consum, s-a depistat ca 80% dintre produsele controlate nu respecta normele legale - au continut gresit, eticheta este eronata, depozitarea improprie etc., a confirmat directorul Institutului de Cercetari Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi.

INS: Cantitatea de lapte de vaca colectata a scazut

Un motiv al "botezarii" laptelui poate fi scaderea cantitatii de lapte de vaca colectat de la exploatatiile agricole si de la centrele de colectare de catre unitatile procesatoare, conform unui comunicat al Institutului National de Statistica (INS) remis, tot miercuri, 
Ziare.com.


"In luna octombrie, cantitatea de lapte de vaca colectat de la exploatatii
agricole si centre de colectare de catre unitatile procesatoare a scazut fata de
luna precedenta cu 4,6%, iar fata de luna octombrie 2010 a crescut cu 3,7%", se arata in comunicatul INS.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cantitatea de lapte de vaca colectat de la exploatatiile agricole si de la centrele de colectare a scazut cu 2,8%.

Conform studiilor realizate de INS, fiecare roman consuma, in medie, putin peste sase litri de lapte in fiecare luna, adica 200 de mililitri de lapte pe zi.
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts