29 septembrie 2016

Raport ALARMANT! Peste 90% din populația mondială respiră un aer prea poluat

Aproximativ 92% din locuitorii globului trăiesc în zone în care nivelul calității aerului exterior nu respectă limitele stabilite de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), potrivit unui raport dat publicității marți și citat de AFP și EFE.


"O acțiune rapidă pentru a face față poluării atmosferice este necesară urgent", a declarat dr. Maria Neira, directoare a departamentului pentru sănătate publică al OMS, potrivit Agerpres.

Raportul se sprijină pe datele provenite din 3.000 de zone, mai ales orașe, din întreaga lume. Studiul a fost realizat în colaborare cu Universitatea Bath din Marea Britanie.

Potrivit acestuia 92% din populația mondială trăiește în zone unde nivelul calității aerului nu corespunde nivelurilor fixate de OMS privind calitatea aerului ambiant pentru particule fine al căror diametru este de sub 2,5 microni (PM2.5).

Limitele stabilite de OMS pentru aceste particule sunt în medie anuală de 10 ľg/m3 (micrograme pe metri cub). PM2.5 cuprind poluanți precum sulfați, nitrați de cărbune ce pătrund adânc în plămâni și în sistemul cardiovascular și care reprezintă un risc grav pentru sănătatea omului.

OMS numără printre principalele surse de poluare a aerului "mijloacele de transport ineficiente, combustibilii menajeri, arderea deșeurilor, centralele electrice alimentate cu cărbune și activitățile industriale".

Aproximativ trei milioane de decese pe an sunt legate de expunerea la poluarea aerului exterior, potrivit OMS.

Potrivit estimărilor din 2012, 6,5 milioane de decese (11,6 % din decesele în lume) sunt asociate poluării aerului exterior și poluării aerului din interior.
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts