1 septembrie 2016

Porumb fiert în vin, o delicatesă cu gust de neuitat

Porumbul fiert este un preparat la îndemâna oricui în acest sezon. Se fierbe porumbul de obicei într-un tuci, la foc mic de lemne, dacă te afli la țară. În locul capacului metalic, gospodinele pun pănușile știuletelui, care păstrează aromele întregi, contribuind la gustul final al porumbului fiert. O rețetă inedită ne-a fost dată de o învățătoare din Prahova. 


Când știuleții sunt aproape pătrunși, ei sunt transferați într-un vas alăturat, pus pe foc mai târziu, cu un conținut alcătuit din vin alb sec, scorțișoară, puțin zahăr . Știuleții pot fi lăsați să fiarbă în clocot un sfert de oră în noua compziție. În final, porumbii scoși pe un platou sunt stropiți cu puțin lichior. E alt produs culinar care nu-l anulează pe cel al știuleților dați prin sare. Diferența este ca între un aperitiv aspru și un desert care relaxează papilele gustative.

Mădălina Stoica, AMPress


loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts