14 septembrie 2016

Incredibil! Mâncaţi 5 nuci şi aşteptaţi 4 ore. Iată ce se va întâmpla cu corpul vostru!

Nucile deţin, pe bună dreptate, titlul de superaliment. Ele conţin o serie de vitamine precum sunt vitaminele A, B1, B2, B12, B15, C, K, E, PP, caroten, tanin, sitosteron, chinonă, acid linolenic, galotanină, juglonă, volatil, precum și fosfor, potasiu, magneziu, calciu, sulf, fier, mangan, zinc. 


Toate acestea fac nucile un mijloc eficient de întărire a organismului și de menținere a sănătăţii. 

Proprietăţile nucilor

Pentru a accelera funcţionarea rapidă a creierului, a îmbunătăţi starea pielii, părului şi unghiilor, este necesar să consumaţi 5 nuci pe zi. Anume acest număr, este recomandat de medici, pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare, cancer şi diabet. 

Pentru a neutraliza şi elimina substanţele toxice din organism se recomandă să mâncaţi nuci cu lapte cald. Iar miezul măcinat cu miere este eficient pentru bronşită, pneumonie şi chiar tuberculoză. 

Amestecând nucile cu brânză de vaci şi stafide, veţi obţine un remediu excelent în refacerea muşchiului inimii, ficatului, întărirea sistemului nervos şi prevenirea aterosclerozei. De asemenea, utilizarea acestui amestec previne scăderea acuităţii vizuale la persoanele în vârstă. Pentru a menţine substanţele nutritive din nuci, acestea trebuie mestecate bine. 

Consumul de nuci este benefic şi pentru copii pentru prevenirea şi tratarea anemiei, dezvoltarea şi îmbunătăţirea memoriei, de asemenea nucile sunt un bun antihelmintic. Cantitatea consumată de nuci trebuie stabilită cu medicul pediatru, ţinând seama de caracteristice individuale ale fiecărui copil.

Totuţi pentru a evita reacţiile alergice, nucile trebuie consumate cu măsură. Persoanele care suferă de colită şi enterocolită ar trebui să evite acest produs. 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sănătoşi.com
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts