14 septembrie 2016

Decizia Guvernului de a IODA toată SAREA este un atentat la sănătatea românilor – dr. Pavel Chirilă

Doctorul Pavel Chirilă abordează un subiect sensibil din domeniul alimentației publice și private în cartea „Vindecarea”: iodarea populației din România. Creșterea concentrației de iod până la 30-40 mg per kg de sare este o hotărâre de Guvern, luată în data de 28.12.2006. Profesorul Pavel Chirilă consideră această reglementare un atentat la sănătatea românilor.


Motivele sunt următoarele:

1. Doar persoanele care suferă de hipotiroidie trebuie să consume sare iodată, în rest, toată lumea trebuie să consume sare neiodată.

2. Iodarea populației este o încălcare a drepturilor omului. Nu este normal, nici corect ca Guvernul să îi oblige pe cetățeni să mănânce ce vor conducătorii țării. Este ca și cum Guvernul ne-ar considera pe toți bolnavi.

3. Doar 8.543 de persoane (până în anul 2006) sufereau de hipotiroidism în România. Restul de 20 de milioane au o funcție tiroidiană normală, sunt hipertiroidieni sau au cancer tiroidian. De aceea nu este normal ca Guvernul să iodeze în mod obligatoriu 20 de milioane de oameni doar pentru 8.543 de oameni care au nevoie de mai mult iod.

4. Pentru persoanele care nu suferă de o boală tiroidiană, consumul alimentelor îmbogățite cu iod poate fi un supradozaj periculos.

5. Cantitatea de iod a fost mărită de asemenea în industria farmaceutică. Concentrația de iod din medicamente și vitamine a crescut la 0,5 mg/zi.

6. Potrivit studiilor științifice citate de dr. Chirilă, consumul de sare iodată poate cauza numeroase probleme de sănătate la persoanele sănătoase:

– inducerea hipotiroidiei la persoanele fără boli tiroidiene
– inducerea tiroiditei Hashimoto (autoimună)
– înmulțirea cancerelor tiroidiene (un studiu a arătat că rata a crescut de 3 ori la persoanele cu vârsta de peste 49 de ani) și a cancerelor tiroidiene papilare
– creșterea numărului de anticorpi tiroidieni
– scăderea funcției tiroidiene
– creșterea în volum a glandei tiroide
– intoxicarea retinei și afectarea vederii
– creșterea Basedow-ului autoimun
– blocarea reacțiilor de organificare și cuplare
– inhibarea sintezei hormonale și apariția gușii
– femeile gravide care consumă mult iod pot naște bebeluși cu boli tiroidiene, precum gușă sau a hipotiroidiei
– iodul face unele medicamente mai puternice (medicamente antipiretice folosite împotriva febrei sau anti-microbiene sau antibiotice bacteriostatice, precum sulfonamida)
– la persoanele cu gușă endemică netoxică sau sporadică, iodul poate cauza aparițiatireotoxicozei, o complicație tiroidiană

Profesorul Pavel Chirilă consideră “grija” Guvernului de a-i feri pe români de hipotiroidie unaneîntemeiată și falsă. Studiile științifice demonstrează că hipotirodia nu apare ca urmare a unui deficit de iod, și că cei care iau aceste hotărâri nu sunt bine informați sau au alte interese.

Dr. Chirilă recomandă cartea “Tratatul de Medicină Internă” semnată de Harrison, care ne oferă răspunsuri științifice în ceea ce privește cauzele reale ale dezvoltării hipotiroidismului. Din cele 18 cauze totale, doar una este legată de lipsa de iod din corp.

Potrivit datelor statistice recente, după 4 ani de consum de sare iodată, în România s-au înregistrat următoarele consecințe dezastruoase:

– cancerele tiroidiene au crescut de 2 ori, de la 235 la 432 de cazuri în anul 2006
– numărul persoanelor diagnosticate cu hipertiroidie a crescut de asemenea de 2 ori, de la 3.127 la 6.387
– rata hipotiroidiei (pe care guvernanții au dorit să o amelioreze) a rămas aceeași

În anul 2002, profesorul Pavel Chirilă a publicat un studiu de medicină pe această temă, și a fost contactat de unul din directorii Ministerului Sănătății, fiind amenințat să nu mai scrie contra hotărârilor de guvern.

În anul 2006, a scris din nou un articol în care a prezentat datele statistice de mai sus, din care reiese că rata hipotiroidiei nu a scăzut deloc, ci a crescut iar incidența cancerului de tiroidă a crescut dramatic.

„Următorul guvern (din anul 2006), în loc să-și ceară scuze poporului român, a dat o nouă Hotărâre, prin care a crescut (aproape dublu) concentrația de iod din sare!”

Nici măcar populația, care este supusă unui risc crescut de boli tiroidiene nu a reacționat la acest articol al doctorului Pavel Chirilă.

Cei preocupați de sănătatea lor trebuie să știe că toată sarea care se găsește în magazine este iodată. Doar de la magazinele naturiste se poate procura sare fără adaos de iod.

Sursă: „Vindecarea”, Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilăloading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts