29 septembrie 2016

„Confundam fericirea cu frumusețea. Si mai nou cu sănătatea. Ca doar nu poti fi sanatos cu lapte si pâine, trebuie sa consumi niște alimente speciale, exotice, pline de virtuți si deci deosebite”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat pe pagina sa de Facebook confuzia pe care o facem acum între fericire și frumusețe. Pe pagina sa de Facebook, Mihaela Bilic a scris: Confundam fericirea cu frumusețea. Si mai nou cu sănătatea:(


Societatea ne-a indus ideea ca imaginea conteaza, te valorizează, iți dă o șansă la fericire. Valoarea unei persoane nu ține de aparențe, de aspectul fizic, de numarul de kilograme. Cu exceptia celor care au o profesie construita pe imagine. In rest frumusețea vine din privire, din zâmbet, din amabilitate, din bunatate, din autenticitate. Corpul nu e reflexia sufletului, insă cultul aparențelor in care trăim ne fac să pierdem din vedere mulți oameni frumoși.

Pâna acum asistam la aceasta drama in care neîmplinirea in viață, lipsa de sens si de scop, sărăcia trăirilor si eșecul profesional sau familial iși aveau cu toate explicatia in imperfecțiunea fizică. Cum sa ai o viata perfectă dacă esti gras sau urât?! Si pentru ca nu era suficientă manipulare si abatere de la valorile reale, a mai apărut o grozăvie: s-a pus un semn de egalitate intre fericire si sănătate.

Așa ca dragii mei, voi cei care credeați până acum ca e suficient sa fii frumos pentru a fi fericit, aflați ca lucrurile s-au schimbat. Sănătatea a devenit un obiect de consum, un idol, ceva ce se poate dobândi pe bani sau, de ce nu, adoptând obiceiuri care mai de care mai bizare.

Iar la capitolul ciudățenii, nutriția e un domeniu prolific:) Mai nou nu mai ținem diete, ci mâncăm sănatos. Si nu, nu orice! Ca doar nu poti fi sanatos cu lapte si pâine, trebuie sa consumi niște alimente speciale, exotice, pline de virtuți si deci deosebite.

Sau trebuie sa elimini din obiceiurile tale toate produsele cu care ai crescut, rudimentare si depășite, pentru a accede în nirvana sănătații. Combinații, metode de preparare, ingrediente, totul e diferit, argumentat, savant. Nu contează ce simți tu, ce-ti trebuie, ce-ti place, fără durere si chin nu e…sănatate.

Mai există câte o voce, timidă e drept, care spune că fericirea înseamnă să iubești si sa fii iubit.Dar nu o ia nimeni în seamă, nu aduce niciun profit, nu pote fi comercializată. Si dacă ne uităm mai bine, cine se crede?! nu e nici frumos, nici sănatos, așa că să ne lase cu ideile astea…
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts