11 iulie 2016

Genial! Cum poți scăpa de țânțari foarte simplu. Nu te vor mai mușca niciodată!

Odată cu venirea verii se deschide sezonul ţânţarilor, acea perioadă din an când oamenii devin o importantă sură de hrană pentru micii „vampiri”. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, anual mor 1 milion de oameni din cauza ţânţarilor.


Țânțarii (Culicidae) sunt o familie de insecte diptere din subordinul Nematocera. La unele specii, la femelă, nu se produce maturizarea ouălor fără consumarea sângelui de mamifere. Se pot împerechea și în spații restrânse, în care trăiesc și în timpul iernii fără să intre în diapauză. Adultul depune ouăle când temperatura apei depășește 10 °C (între sfârșitul lui aprilie și mai); generațiile din primăvară și vară se succed la fiecare 15–20 zile, în funcție de temperatura apei. Dezvoltarea larvelor se realizează în ape stătătoare. Femelele pot transmite malarie, o boală infecțioasă gravă.

Estimările indică faptul că între 300 şi 500 de milioane de cazuri de malaria apar anual şi că la fiecare 30 de secunde un copil se stinge din viaţă ca urmare a contractării acestei boli. In acest sezon ii intalnim peste tot si nu este usor sa scapi de ei.

Exista in comert tot felul de solutii impotriva lor care ne promit mult si fac putin. Pe langa faptul ca nu au un rezultat foarte bun mai sunt si nocive organismului. In acest articol va vom prezenta un truc simplu care va va scapa de tantari pentru totdeauna.

Pentru a prepara acet remediu aveti nevoie de ulei esential de citronella, ulei esential de lemongrass si ulei esential de eucalipt. Se amesteca bine aceste ingrediente si de pun intr-o sticla cu pulverizator. Aplica acest remediu pe partile expuse. Mai poti folosi inca un remediu simplu. Amesteca 30 de picaturi de ulei esential de lavanda cu doua linguri ulei de masline. Cu amestecul obtinut se maseaza pielea.

Mananca usturoi. Se pare ca tantarilor le displce mirosul de usturoi. Mancand mai mult usturoi pielea va emana un miros care ii tine la distanta pe micii “vampiri”

Uleiul de menta. Se unge pielea cu acest ulei.

Surse: andreilaslau.rohealthyfoodhouse.comdescopera.ro
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts