11 iulie 2016

Ceaiul de Ghimbir, Cel mai Puternic Medicament Natural


Ceaiul de ghimbir, din îndepărtatul Est Asiatic, este un remediu utilizat de mii de ani în medicina ayurvedică, datorită efectelor sale excelente în combaterea migrenelor, răcelilor sau indigestiilor.


Ghimbirul, considerat cel mai puternic medicament natural, este folosit cu succes în tratarea infecțiilor respiratorii, bronșitei, tusei, crampelor menstruale, artritei sau durerilor musculare. Este folosit totodată și ca formă de comprese în tratarea arsurilor pielii informează 
topremediinaturiste.ro

Ceai de ghimbir – Mod de preparare


La prepararea ceaiului, folosiți întotdeauna rădăcina proaspătă de ghimbir, și nu pliculețe cu prafuri, dată fiind originea incertă a acestora.

Spălați bine sub jetul de apă rece o bucata de rădăcină de ghimbir, de aproximativ 5 centimetri. După ce ați dat rădăcina prin răzătoare, puneți la fiert un litru de apă, iar în punctul când fierbe, adăugați ghimbirul răzuit. Lăsați să fiarbă timp de un minut, după care stingeți focul, lăsând lichidul acoperit preț de 30 de minute. Strecurați și consumați în funcție de preferințe.

Se poate consuma fie îndulcit cu miere, cu adaos de suc de lămâie sau mentă. Gustul este iute, dar plăcut papilelor gustative.


Substanțe active și proprietăți


Bogată în potasiu, zinc, calciu, cupru și magneziu, rădăcina de ghimbir asigură organismului porția de vitamina B6, C și D. Uleiurile esențiale din rădăcina de ghimbir prezintă numeroase proprietăți benefice, cu efecte afrodisiace, înlăturând oboseala și toxinele din organism: gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen și phelladrene.

Efectele benefice obținute prin consumul ceaiului de ghimbir sunt multiple, ultimele studii realizate arătând că acesta acționează ca antiseptic, antiemetic, expectorant, antiviral, antifungic, hipotensiv, analgezic, antispasmodic, antiinflamatoriu, antifebril, antiagregant plachentar și antibacterian.


Beneficiile ceaiului de ghimbir


Combate disconfortul digestiv


Prin îmbunătățirea absorbției de substanțe benefice din alimente, ceaiul de ghimbir previne supraalimentația. Servit după mesele îmbelșugate, ajută la recăpătarea controlului asupra digestiei, iar consumat zilnic, poate preveni apariția diareei, flatulențelor, balonării și indigestiei, datorită substanțelor ce țin să tonifieze musculatura tractului digestiv.


Întărește sistemul imunitar


Cantitatea însemnată de antioxidanți din compoziția ghimbirului ajută la reducerea riscului de afecțiuni sau infecții. Pentru a reduce riscul apariției accidentului vascular cerebral, consumați zilnic o ceașcă de ceai de ghimbir. Substanțele active vor împiedica depozitarea grăsimilor pe artere, scăzând nivelul colesterolului ”rău”, prevenind apariției formelor de cancer.


Topește grăsimea


Cura bazată pe ceai de ghimbir reprezintă una dintre cele mai accesibile variante, atunci când vine vorba de pierderea kilogramelor în plus. Consumați, pe lângă cele trei mese principale, ceai de ghimbir, de două ori pe zi.


Ajută la circulația sângelui


Ceaiul de ghimbir este recunoscut pentru proprietatea extraordinară de a asigura o bună circulație a sângelui. Previne formarea cheagurilor, ajutând la transportul oxigenului și substanțelor nutritive în întreg organismul, inclusiv către penis, beneficiind, astfel, de un efect afrodisiac.


Previne artrita reumatoidă


Substanțele chimice din ghimbir împiedică apariția inflamațiilor în organism, prin formarea unei bariere împotriva enzimelor COX-1 și COX-2, acestea fiind totodată utile în tratarea durerilor de spate, crampelor musculare, migrenelor sau a osteoartritei.


Contraindicații


Ceaiul de ghimbir este contraindicat persoanelor cu afecțiuni renale, prin motivul că acesta poate amplifica problemele deja existente.

loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts