26 iulie 2016

7 motive să mănânci mai mult pepene verde

Vara, apa este prima alegere pentru a preveni deshidratarea, însă fructele zemoase, de sezon îți asigură aportul zilnic necesar de lichide. O felie de pepene roșu fără coajă are nu mai puțin de 92% apă.


E o sursă bună de hidratare vara


Miezul zemos şi delicios al pepenelui verde are efecte revigorante şi energizante. Specialiştii nutriţionişti ne recomandă să-l consumăm cu încredere întrucât reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de hidratare şi de vitaminizare pe timpul verii informează 
clicksanatate.ro


Previne formarea pietrelor la rinichi


Graţie capacităţilor diuretice, pepenele verde e recomandat în dieta persoanelor cu pietre la rinichi sau care suferă de gută. Cu excepţia persoanelor cu insuficienţă renală, tuturor celor care suferă de rinichi le este recomandată o cură de pepene de minimum zece zile.


E antiinflamator natural


Pepenele verde răcoreşte şi potoleşte setea, dar contribuie şi la reducerea unor inflamaţii la nivelul organismului, care pot fi legate de apariţia astmului, a arterosclerozei, a diabetului, a artritei şi a cancerului de colon.


Te ferește de infecții


Vitamina C din pepene îmbunătăţeşte sistemul imunitar, protejându-ne împotriva bolilor şi tratând unele afecţiuni medicale precum cataracta. Vitamina A din pepene luptă împotriva infecţiilor din organism.


Stimulează corpul să elimine toxinele


Pentru că mai mult de 90% din compoziţia pepenelui este apă, fructul acesta curăţă organismul, îl detoxifică, protejează intestinul subţire. Este recomandat persoanelor cu un grad mai mare de uzură a organismului, bătrânilor şi celor care au o alimentaţie încărcată de toxine.


Elimină stresul


Pepenele verde reprezintă o sursă importantă de vitamine (B6, B1, C, A), potasiu, magneziu şi aminoacizi. Vitamina B6 ajută la păstrarea sănătăţii creierului şi la combaterea anxietăţii, a stresului şi chiar a atacurilor de panică.


E fructul ideal pentru cardiaci


Pepenele verde conţine licopen, un antioxidant indicat persoanelor care suferă de afecţiuni cardiace, dar şi bolnavilor de cancer de prostată.


loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts