8 iunie 2016

Vitamina miraculoasa ce opreste dezvoltarea cancerului

Pe langa faptul ca ne binedispune, soarele ne si mentine corpul sanatos si previne imbolnavirea de cancer. Astfel, studiile arata ca vitamina D, pe care corpul uman o produce prin expunerea la soare, poate preveni si trata cancerul colo rectal, la san si de prostata.


Acest lucru este semnificativ avand in vedere ca in occident aceste tipuri de cancer reprezinta 35% dintre toate tipurile de cancer si 20% dintre decesele cauzate de cancer informeaza viataverdeviu.ro
O serie de studii arata ca aceasta vitamina combate cancerul prin incurajarea diferentierii celulare, prevenind cresterea celulara, inducand apoptoza si impiedicand formarea vaselor de sange in interiorul tumorilor.

Analiza, publicata in Revista despre Cancer, arata ca 4000 IU/d de vitamina D3 pot stopa dezvoltarea cancerului, masurat cu principalul bio marker 25-hidroxicolecalciferol [25(OH)D].


Cancerul la san

Studiile despre cancerul la san au aratat ca un aport adecvat de vitamina D in sange poate reduce mortalitatea din cauza cancerului cu pana la 44%.

Astfel, femeile diagnosticate cu cancer si cu un nivel scazut de vitamina D au prezentat un risc cu 94% mai mare de a dezvolta metastaze si cu 73% mai mare de moarte in comparatie cu femeile cu un nivel normal de vitamina D.

“Doctorii ar trebui sa evidentieze importanta aportului adecvat de vitamina D, care trebuie sa fie de 40 - 60 ng/mL pentru prevenirea cancerului, si sa-si incurajeze pacientii sa-si faca regulat analize pentru vitamina D, mai ales in timpul iernii, pentru a se asigura ca au un nivel corespunzator in corp,” a spus primul autor al studiului, Sharif B. Mohr, medic generalist, de la Centrul Naval de Cercetari pentru Sanatate din San Diego.

In cazul femeilor care sunt deja diagnosticate cu cancer la san nivelul de vitamina D ar trebui sa fie de 80 ng/mL, a mai spus el pentru Medscape Medical News.

Un nivel scazut de vitamina D a dovedit nu numai ca mareste riscul de cancer la san, dar este asociat si cu tumori mai agresive si deznodaminte mai tragice.

“Desi este necesara efectuarea de studii mai aprofundate, studiile de laborator facute de noi si de alti cercetatori arata ca persoanele care prezinta risc de cancer la san ar trebui sa acorde mare atentie nivelului de vitamina D din sange si sa ia masuri pentru a corecta orice carenta,” a mai spus dr. Brian Feldman, asistent universitar de pediatrie.
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts