13 iunie 2016

Te-au invadat furnicile? Scapă de ele cu soluţii naturale

Acum este momentul în care furnicile se înmulţesc într-un ritm uluitor, invadându-ne casa. Apar pe podea, în sertarul cu pâine, la colţurile ferestrelor, inclusiv în pat. Nu contează dacă stai la casă la într-un apartament de la etajul 9. Cum scapi de ele? Claudiu Apostol, reprezentantul firmei de curăţenie Bio-Cleaning, îţi dă câteva soluţii naturale, simplu de preparat în casă.


Nu le da motive să intre. În primul rând, e bine să te asiguri că nu ai firimituri de mâncare prin casă, că toate alimentele sunt foarte bine acoperite, astfel încât să nu emane miros. Inclusiv o mică pată de suc poate atrage furnicile. Dacă ai animale de companie în casă şi mâncarea le stă la discreţie, pune castronul cu mâncare într-un altul mai mare, cu apă. Dacă furnicile vin spre mâncare, se vor îneca în apă. Nici gunoiul nu trebuie ţinut în casă mai mult de o zi.

Izolează casa. Dacă descoperi găuri prin care intră furnicile, ar fi bine să le astupi. Cea mai bună soluţie este siliconul.

Oţet de mere. Proprietăţile antifungice şi antiinsecticide ale oţetului ajută la eliminarea muşuroaielor de furnici. Pune-l într-o stică cu pulverizator şi aplică-l cu încredere. Sau şterge podele cu o cârpă înmuiată în apă şi oţet.

Căţei de usturoi. Nu sunt preferaţii furnicilor. Din acest motiv, împrăştie-i prin locurile pe unde vezi că ies furnici: colţurile ferestrelor, rosturile de la gresie şi faianţă etc.

Piper negru. Presară-l la toate micile fisuri pe unde pot intra furnici. Rezultatele sunt uimitoare.

Mentă. Este planta care distruge capacitatea de miros a furnicilor. Plasează frunze de mentă întregi sau măcinate la intrările în casă şi în colţurile geamurilor.

Apă fierbinte. Este cel mai simplu şi mai ieftin remediu. O poţi turna peste furnici, dar numai în locuri cu gresie şi faianţă. Mobilierul şi parchetul pot fi afectate. Dacă localizezi cuibul de furnici, este foarte important să torni apă fierbinte şi să îl distrugi.

Scorţişoară, foi de dafin, cafea. Nici aceste arome nu sunt pe placul furnicilor. Poţi pune pe podea beţişoare de scorţişoară, foi de dafin, boabe de cafea sau poţi aplica ulei de scorţişoară în locurile afectate.

Acid boric. Amestecat cu zahăr şi apă, aplicat în zonele cu furnici, le omoară. Nici gândacii de bucătărie nu rezistă acestei soluţii.

Clor. O altă soluţie care omoară furnicile este cea formată din apă şi clor. Amestecă-le într-o sticlută cu pulverizator şi aplică peste furnici.

„Soluţiile naturale sunt de preferat celor chimice mai ales în situaţia în care ai acasă copii sau animale de companie", 

spune Claudiu Apostol (www.bio-cleaning.ro)
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts