20 iunie 2016

Sarea, inamicul numarul unu pentru inima. 8 alimente mai sarate decat chips-urile

Consumul ridicat de sare este un drum sigur spre afectiuni cardiovasculare, sodiul fiind inamicul numarul 1 pentru sistemul cardiovascular. Deloc surprinzator, in Statele Unite, consumul ridicat de sare este o problema de siguranta nationala. 


Potrivit unui studiu citat de Reuters, SUA ar putea preveni decesul a jumatate de milion de oameni anual daca acestia ar reduce consumul de sare pana la limitele nationale de siguranta.

Estimarea de jumatate de milion de americani salvati a fost obtinuta prin simulari pe calculator care au luat in calcul diversele studii referitoare la efectele dozelor mari de sare.

Institutul de Medicina American recomanda pentru a fi sanatosi consumul a 1.500 mg de sare pe zi, cu o limita superioara de 2.300 mg. Insa, americanul de rand consuma in medie circa 3.600 mg pe zi, in mare parte ca urmare a consumului de alimente procesate.

Majoritatea sodiului vine din alimentele procesate, in timp ce doar 20-25% din consumul zilnic se datoreaza obiceiului de a suplimenta cu sare mancarurile gatite.

Ce alimente contin mai multa sare decat chips-urile?

Chiar daca chips-urile ne vin imediat in minte cand este vorba de alimente cu multa sare, este bine de stiut ca multe alte produse contin cantitati chiar mai mari de sodiu.

1. cerealele: 200-250 mg sare

2. sosul de rosii: peste 600 mg (la unele sortimente)

3. o felie de paine: 100-200 mg

4. cafeaua cu topping-uri: peste 200 mg

5. legumele la conserva: 200-800 mg

6. o lingura de ketchup: 160 mg

7. supele: 800-1.600 mg

8. saratele: peste 400 mg

Asadar, sarea nu se gaseste doar in chips-uri sau alte forme de junk food, ci este adaugata chiar si in cafea sau cereale, facand astfel mult mai greu de respectat un regim care vizeaza consumul redus de sodiu.

Sursa: nutritie.bio
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts