9 iunie 2016

SĂMÂNŢA VIEŢII. Reduce COLESTEROLUL şi este un excelent ENERGIZANT, bogat în vitamine

Aceste seminţe extrem de uşor de găsit conţin multe proteine, fibre şi în plus sunt ieftine şi delicioase. Chiar dacă sunt ieftine, seminţele de floarea-soarelui au numeroase proprietăţi benefice: conţin grăsimi sănătoase, fibre şi proteine, vitamine şi minerale. 


Acestea trebuie consumate cât mai crude pentru a putea beneficia de proprietăţile lor benefice: sunt bogate în vitaminele E, B1, B6, acid folic, în minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor, în tryptofan şi fitosteroli.

Dacă le puneţi puţin la cuptor, vor da o savoare deosebită salatelor, omletelor şi preparatelor din legume informeaza ziuadecj.realitatea.net


Reduce colesterolul. 

Seminţele de floarea-soarelui au aproximativ 270-289 mg fitosteroli la 100 g. Fitosterolii sunt compuşi existenţi în plante, care au o structură chimică foarte asemănătoare cu a colesterolului, iar atunci când sunt prezenţi în dietă în cantităţi suficiente, se consideră că ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge, la îmbunătăţirea răspunsului sistemului imunitar şi scăderea riscului de a face anumite tipuri de cancer.


Previne atacurile de cord şi a accidentele vasculare cerebrale. 

Seminţele de floarea soarelui sunt o sursă bună de magneziu. Numeroase studii au demonstrat că magneziul ajută la reducerea intensităţii astmului, la diminuarea tensiunii arteriale mari, prevenirea migrenelor, precum şi la reducerea riscului de atac de cord şi accident vascular cerebral.


Contribuie la prevenirea cancerului. 

S-a demonstrat că seleniul din seminţele de floarea-soarelui induce repararea şi sinteza ADN-ului în celulele deteriorate, inhibă proliferarea celulelor canceroase, şi induce apoptoza lor (moartea celulara programată).


Sursă bogată de proteine, te ajută să slăbeşti. 

Consumate în stare crudă sau prăjite la cuptor şi adăugate la salate şi diferite preparate din legume, seminţele de floarea-soarelui sunt delicioase. Pot asigura chiar şi succesul curelor tale de slăbire, datorită cantităţii mari de proteine pe care o conţin (circa 40%). Astfel, îţi vor declansa senzaţia de saţietate şi te vor ajuta să stai departe de mâncare. Proteinele sunt cunoscute pentru rolul lor de a transforma grăsimile în energie, accelerând metabolismul.

Menţine sănătatea ochilor. Seminţele de floarea-soarelui sunt foarte bogate în vitamina E, care este un antioxidant puternic ce protejează celulele împotriva radicalilor liberi. Cei ce consumă mai multă vitamina E din surse naturale, au riscuri mult reduse de boli de inimă decât cei ce nu consumă. Vitamina E ajută şi la menţinerea sănătăţii ochilor şi protejează împotriva degenerării celulare.

Mulţi nutritionişti recomandă consumul de seminţe de floarea-soarelui pe post de gustări delicioase. Aceste seminţe de floarea-soarelui conţin acizi graşi omega 6, dar şi o mulţime de nutrienţi esenţiali. Vorbim de circa 14 grame de grăsimi sănătoase, 7 grade de carbohidraţi, 3 grame de fibre, 5 grame de proteine, şi un gram de zahăr la o cană de seminţe. Cu doar 165 de calorii, în cazul în care o să alegi să mănânci seminţe din sortimentul celor nesărate care pot fi găsite mai ales în magazinele naturiste, poţi să îţi înlocuieşti gustările obişnuite care constă din ciocolată sau biscuiţi, cu ceva mult mai bun şi mai sănătos de ronţăit.

35 gr de seminţe de floarea soarelui conţin: 61% din DZR (doza zilnică recomandată) de vitamina E, 34% din DZR de vitamina B1, 31% din DZR de cupru, 28% din DZR de magneziu, 26% din DZR de seleniu, 23% din DZR de fosfor, aducând un aport de 204 calorii.
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts