21 iunie 2016

Prăjitura cu bulion! Este delicioasă și este și de Post, ce să mai cerem de la ea?

Ați auzit de prăjitura asta? Poartă nume simplu: Foi cu suc de roșii și cremă de griș! O fi numele simplu dar gustul este de milioane!


Ingrediente:


Pentru foi:

12 linguri suc de roșii

12 linguri zahăr

12 linguri ulei

o linguriță bicarbonat

450 g făină

Pentru cremă:

6 linguri griș

500 ml apă

100 margarină (sau unt atunci când nu este post)

125 g zahăr

o lămâie

Pentru umplut:

150 g gem de prune

Pentru servit:

zahăr pudră


Mod de preparare:


Pentru foi, sucul de roșii, zahărul și uleiul se pun într-un castron și se adaugă bicarbonatul și făina, progresiv, amestecând bine pentru a obține un aluat care se desprinde de pereții vasului.

Se împarte apoi aluatul în patru, se întinde foaie cu foaie și se coc una câte una pe dosul tăvii unse cu ulei, aproximativ 8 minute fiecare.

Pentru cremă, se fierb apa și grișul și apoi se lasă să se răcească. Se mixează cu margarina și zahărul și, după ce se obține o cremă spumoasă, se adaugă sucul strecurat de lămâie și coajă rasă.

Într-o tavă încăpătoare se pune o primă foaie, apoi crema de griș, altă foaie care se unge cu gem, alta foaie peste care se pune restul cremei și se acoperă cu a patra. Se lasă de pe o zi pe alta, la rece, cu tocătoare deasupra. Se taie și se aduce la masă presărată cu zahăr pudră.

Sursa: libertateapentrufemei.ro
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts