30 iunie 2016

O reţetă gustoasă pe zi: Pizza cu aluat de cartofi

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 ceapă, 3 linguri făină, 1 ou, 300 ml lapte, 2 linguri ulei. Pentru topping, 150 g cârnaţi (sau şuncă presată), 2 ciuperci, 200 g caşcaval, 


50 g unt, 10 roşii cherry, busuioc (frunze şi crenguţe), oreganosarepiper

Mod de Preparare


1. Se spală bine cartofii, apoi se pun la fiert în apă cu puţină sare. Când sunt fierţi, se strecoară, se curăţă de coajă şi se pasează pentru a se transforma în piure. Se adaugă ceapa călită separat, oul bătut, făina, laptele şi puţin ulei. Se frământă bine până se obţine un aluat care se întinde într-o foaie mai grosuţă. Se aşază foaia de aluat într-o formă rotundă, unsă cu ulei şi se coace circa 8-10 minute, în cuptorul bine încins.

2. Se scoate forma din cuptor, se aşază deasupra roşii cherry tăiate rondele, felii de cârnaţi (sau şuncă presată), felii de ciuperci, se presară busuioc, oregano, sare şi piper, după gust. La final, se adaugă bucăţele de unt şi caşcaval ras şi se pune din nou forma la cuptor pentru încă 15 minute, când toppingul este rumenit şi caşcavalul topit. Se serveşte imediat, ornată cu crenguţe de busuioc.
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts