29 iunie 2016

Nu porniți aerul condiționat de îndată ce v-ați urcat în mașină! Citiți cu atenție următoarea informație, care poate salva sănătatea celor dragi!

O mașină parcată în interior cu geamurile deschise poate conține 400­800 mg de benzen, dar dacă este parcată la soare, undeva în aer liber, la o temperatură de peste 16 grade, nivelul de benzen poate ajunge între limitele de 2000­ 4000 mg, adică de 40 ori mai mult decât nivelul acceptabil.


Persoanele care intră într­o mașină cu geamurile închise, inhalează cantități excesive de benzen. Benzenul este o toxină care afectează rinichii, oasele și ficatul. Mai rău, este foarte dificil pentru organism să elimine această substanță toxică. Instrucțiunile mașinii spun că înainte de a porni aerul condiționat, trebuie să deschideți ferestrele timp de 2 minute, dar nu spun și din ce cauză, doar se dă un indiciu neclar de o creștere a performanței mașinii.

Mai jos avem și motivele medicale:


Potrivit cercetărilor, când porniti aerul condiționat, la început aruncă tot aerul cald care conține benzen – toxină care cauzează cancerul (este nevoie de timp pentru a observa mirosul de plastic încălzit în mașină). Prin urmare, este foarte important să se verifice acest lucru și să lase ferestrele deschise timp de câteva minute. 

Nu porniți aerul condiționat de îndată ce v­ați urcat în mașină!


În primul rând deschideți ferestrele pentru câteva minute, apoi porniți instalația de aer condiționat. Țineți ferestrele deschise încă câteva minute după pornirea autovehiculului. Doar gândiți­vă un pic…aceste informații pot salva sănătatea cuiva, a rudelor dumneavoastră, a prietenilor sau a celor dragi. Distribuiți mai departe!

Sursa: sanatos.tv
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts