25 iunie 2016

MEDICAMENT NATURAL pentru inimă! Echilibrează funcțiile inimii, reglează hipertensiunea arterială, fluidizează sângele și previne apariția cheagurilor și trombozelor!

Ceaiul de păducel se prepară din fructele uscate ale plantei, are un gust amar și un miros ușor neplăcut. Ca să te poți bucura însă de beneficiile lui și să îl bei cu plăcere, poți adăuga câteva felii de lămâie sau de portocală, care să îi modifice puțin aroma.


Fuctele de păducel sunt bogate în flavonoizi, taninuri, colină, pectină, glucoză, fructoză, substanțe minerale și uleiuri grase, precum si vitaminele B1 și C. Această compoziție le conferă multiple efecte benefice în tratarea diverselor afecțiuni.

Beneficiile păducelului


Ceaiul de păducel echilibrează funcțiile inimii, reglează hipertensiunea arterială, fluidizează sângele și previne apariția cheagurilor și trombozelor. Calmează durerile în caz de angină și tulburările de ritm cardiac (palpitațiile). În plus, întărește mușchii cardiaci și forța acestora și dilată vasele de sânge, facilitând circulația sângelui către toate organele corpului. Unele studii arată și că păducelul poate preveni bolile cardiace degenerative.

Facilitând circulația sângelui, ceaiul de păducel reduce în timp varicele și hemoroizii. Persoanele care sufereau de circulație periferică deficitară au observat îmbunătățiri după 2-3 săptămâni de tratament cu ceai de păducel.

Un alt beneficiu al acestui ceai este îmbunătățirea stărilor de anxietate, depresie sau stres cronic. Păducelul crește nivelul de oxigen din sânge, iar antioxidanții din compoziția sa combat radicalii liberi și toxinele din organism.

Femeile pot bea ceai de păducel în perioadele de premenopauză și menopauză pentru calmarea simptomelor specifice: stări de agitație și nervozitate, bufeuri, transpirație excesivă, fluctuații ale apetitului, etc. Poate reduce parțial celulita și se poate asocia cu alte ceaiuri în curele de slăbire.


Contraindicațiile ceaiului de păducel


Ca orice alt tratament pe bază de plante, ceaiul de păducel are și câteva contrandicații. Deși este benefic pentru bolile cardiace, există și câteva afecțiuni în cazul cărora poate cauza mai mult rău decât bine, în special în combinație cu tratamente medicamentoase care au aceleași efecte.

Nici femeile însărcinate nu trebuie să bea ceai de păducel, deoarece poate cauza probleme fătului. Atenție și în cazul persoanelor alergice, care pot duferi efecte adverse dacă beau ceai de păducel timp îndelungat.

Sursa: doc.ro
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts