23 iunie 2016

Descoperire uimitoare! Un medicament banal împiedică dezvoltarea celulelor cancerului de sân și ovarian

Un nou studiu dă speranță miilor de femei susceptibile de cancer mamar și cancer ovarian. Cercetătorii australieni care au analizat țesutul predispus la cancer, au descoperit că o proteină care alimentează celulele pre-canceroase cauzează, de asemenea osteoporoză și poate fi suprimată cu ajutorul unui medicament banal împotriva osteoporozei.


“Suntem foarte încântați că e posibil să fi găsit calea către Sfântul Graal în cercetarea cancerului, creând o modalitate pentru prevenirea acestui tip de cancer, în cazul femeilor cu risc crescut,” a explicat Jane Visvader, unul dintre autorii studiului informează doctorulzilei.ro

În cadrul studiului publicat în Nature Medicine, cercetătorii au folosit țesut mamar provenit de la șoareci de laborator și de la trei femei cu mutația genetică BRCA1 care crește riscul cancerului de sân agresiv.

Când medicamentul anti-osteoporoză denosumab a fost aplicat pe țesut, celulele canceroase au încetat să se înmulțească.

|Aproximativ una din 400 de femei care poartă gena BRCA1, medicamentul poate fi o alternativă la intervenția chirurgicală. Angelina Jolie nu a a avut această opțiune și s-a supus unei duble mastectomii (operație de extirpare a sânilor) și unei histerectomii (operație de extirpare a ovarelor) atunci când a aflat că are această mutație genetică.

loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts