2 iunie 2016

Mararul NU trebuie sa lipseasca din alimentatie. Iata DE CE

Mărarul este o binecunoscută plantă aromatică folosită în numeroase bucătării din lumea întreagă, dar este utilizat –de mii de ani, şi în medicina tradiţională. În plus, de la această plantă se consumă tot: frunzele, seminţele şi tulpina.


Mărarul aduce numeroase beneficii organismului. Nici nu e de mirare dacă ne uităm la ceea ce conţine această plantă: ulei volatil (puternic antioxidant şi anti-cancerigen), calciu, potasiu, sulf, fier, magneziu şi sodiu, dar şi vitaminele A, B si C.

Te ajută să scapi de kilogramele nedorite

Mărarul s-a dovedit a avea rezultate excelente în diete. Motivul? Proprietăţile sale diuretice împiedică retenţia de lichide din organism şi acţionează asupra depunerilor în zonele celulitice.

Dacă vrei să scapi rapid de kilogramele în plus, bea în fiecare dimineaţă (timp de o lună) câte o cană de 250 de ml de mărar. Iată cum se prepară acesta: două linguriţe de seminţe de mărar la 250 ml de apă clocotită, lasă să infuzeze timp de 10 minute şi apoi îl poţi bea. În scurt timp, vei vedea rezultatele îmbucurătoare.

Întăreşte oasele

Seminţele de mărar sunt o bogată sursă de calciu. Practic, au cea mai mare concentraţie dintre toate plantele. Ca un exemplu, o singură linguriţă de mărar conţine mult mai mult calciu decât 250 de ml de lapte. Aşa că, e firesc ca mărarul să întărească oasele şi să prevină osteoporoza.

Măreşte sânii

Vrei sâni mai mari sau măcar mai fermi? Ai grijă ca mărarul să facă parte din alimentaţia ta! Cum aşa? E simplu. Datorită faptului că frunzele de mărar şi seminţele conţin cantităţi de estrogen. Acesta este hormonul feminin responsabil de creşterea naturală a sânilor, dar şi care ajută la menţinrea supleţii pielii.

Un renumit afrodisiac

Mărarul este cunoscut şi ca un bun afrodisiac. În plus, poate scădea febra. În ambele situaţii, acesta trebuie consumat ca infuzie.

Menţine rinichii sănătoşi

Patru linguri de suc proaspăt de mărar luate în fiecare zi, timp de minimum două săptămâni previne şi combate calculii, cistitele şi infecţiile renale.

E drept că mărarul are foarte multe proprietăţi benefice pentru organism! Însă, aveţi mare grijă. Consumul de mărar, sub orice formă, este contraindicat femeilor însărcinate. Acesta poate provoca avort spontan sau sângerări.
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts