23 iunie 2016

Iata ce se intampla cu ficatul si creierul tau daca consumi 1/2 lingura de turmeric in fiecare zi

Probabil stii despre turmeric ca este un condiment extrem de popular si este folosit in multe feluri de mancare in Asia de Sud si nu numai.Curcuma are o mare varietate de proprietati benefice asupra santatii noastre dar mai ales asupra ficatului si creierului daca este consumat zilnic.


Ingredientul activ din curcuma, curcumina, este văzut ca un tratament promiţător pentru boala Alzheimer. O placa care se acumulează în creier de bolnavii de Alzheimer, numită beta-amiloid plachete, este considerat a fi una dintre principalele cauze de boala Alzheimer. Cercetatorii au descoperit că curcumina este capabil de a inhiba dezvoltarea acestui tip de placa de până la 40 %, ceea ce face un tratament promiţător pentru Alzheimer.

Cercetatorii au descoperit, de asemenea, că curcumina pe proprietati antiinflamatorii jucans un rol important in tratamentul pentru Alzheimer, de asemenea, ca aceasta reduce d
aunele cauzate de agenţi de inflamaţie şi de oxidare.

Turmericul a fost de asemenea folosit ca un tratament pentru cei cu depresie.


Un alt beneficiu al turmericului de care mulţi nu ştiu este promovarea sanatatii ficatului. Principalul ingredient în curcuma, curcumina, a fost utilizat pentru a trata boli de ficat de peste 100 de ani.

Cercetătorii cred că curcuma are efecte antiinflamatorii şi antioxidanţe, care o fac atât de benefica pentru sanatatea ficatului. Studiile au arătat că curcumina reduce leziuni hepatice cauzate de:


Etanol (tipul de alcool pe care o bea)

Supradoza de fier

Boli de ficat (cum ar fi colestază)

Niveluri ridicate de toxicitate

Ciroza (cicatrizare a ficatului)

Curcumina, de asemenea, reduce riscul de dezvoltare cancerului hepatic. Ea face acest lucru prin reducerea efectelor cancerigenilor umane, cum ar fi thioacetamide,ce are efecte asupra ficatului.
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts