29 iunie 2016

Ficatul de pasăre din alimentaţie, sănătos sau bombă cu ceas? Cine ar trebui să evite aceste mâncăruri

Ficatul de pasăre este considerat un aliment bogat în nutrienţi şi mulţi părinţi îl includ în alimentaţia copiilor. Specialiştii atenţionează că proprietăţile benefice ale ficatului sunt valabile doar în cazul animalelor crescute în condiţii bio.


Ficatul este inclus în topul preferinţelor culinare din întreaga lume. Se ştie despre el că are numeroase proprietăţi şi de aceea mulţi părinţi le dau şi celor mici să consume ficat preparat.

Este foarte important însă ca acesta să provină de la animalele crescute bio. În caz contrar, ficatul este organul la nivelul căruia sunt metabolizate toate toxinele, medicamentele, aditivii sau pesticidele din hrană.
 
‘’În cazul animalelor crescute în condiţii improprii, mai multe studii au evidenţiat acumularea unor metale grele în organele acestora, în special în ficat. Au fost descoperite elemente precum arsenicul, cadmiul sau plumbul, în doze care pot ameninţa sănătatea umană. Aşadar, dacă nu cunoaşteţi proveninenţa alimentelor pe care le cumpăraţi, ar fi mai bine dacă aţi evita consumarea acestui organ’’, spune nutriţionistul Adina Rusu.

Atenţie deci, animalele care au trecut prin terapii medicamentoase nu trebuie sacrificate mai devreme de 2 săptămâni de la ultimul tratament.

Nutriţioniştii consideră că persoanele cu hipercolesterolemie sau cele care suferă de gută ar trebui să evite consumul acestui aliment.

‘’În organism, colesterolul este sintetizat la nivelul ficatului, astfel încât acest organ este îmbibat cu această substanţă. Şi în cazul persoanelor care suferă de gută ficatul ar trebui să fie pe lista alimentelor interzise. El conţine cantităţi însemnate de purine, compuşi care în organism se transformă în acid uric. Acumularea în exces şi precipitarea sărurilor acidului uric duc la formarea tofilor gutoşi, cristale care se depun la nivelul articulaţiilor şi ţesuturilor moi, cauzând inflamaţiile şi durerile din crizele de gută’’, explică nutriţionistul Adina Rusu.

Trebuie reţinut totuşi că în cazul animalelor crescute fără hormoni şi substanţe toxice, ficatul poate constitui o sursă importantă de vitamine şi minerale.

Sursa: adevarul.ro
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts