27 iunie 2016

Fasolea verde, leguma cu proprietați incredibile!

Mai ales în zilele caniculare, fasolea verde este tonic excelent pentru organism. Această legumă este înzestrată cu proprietăţi terapeutice remarcabile, iar nutriţioniştii europeni o compară cu o farmacie foarte bine aprovizionată cu ”tonice” naturale. 


În compoziția sa, fasolea verde deține rezerve de vitamine (C, B1, B2, B3, B6,B9), minerale ( magneziu, potasiu, nichel, litiu, cobalt, crom, fier ), triptofan şi de aminoacizi

„Referindu-ne la această legumă valoroasă , trebuie să amintim puterea hipoglicemiantă a păstăilor sale, denumită din acest motiv şi „mâncător de zahăr”. În această privință, fasolea verde împiedică absorbţia zahărului , fiind o sursă de proteine fără grăsimi. Mai mult, puține persoane știu că leguma aceasta este un remediu deosebit de important într-o serie de boli: diabet, afecţiuni renale, cardiovasculare, pulmonare, oculare, cistite, fiind de un real folos şi persoanelor care se află în convalescenţă”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, în studiul:”Legumele care ne prelungesc viața”.


Fasolea verde combate deficitul de fier


Persoanele care manifestă un deficit de fier trebuie să consume fasole verde mai des, sub formă de salată, deoarece conţine de două ori mai mult fier decât spanacul. Denumită şi „carnea săracului”, fasolea verde este o sursă valoroasă de proteine asemănătoare cu lintea.


Este indicată în curele de slăbire


Deoarece are un conţinut redus de calorii (43 / la 125gr), fasolea verde este un aliment de bază în curele de slăbit. Totodată, preparatele din fasole verde au efect diuretic, favorizând eliminarea apei din organism.


Este o sursă valoroasă de magneziu


Ca şi bananele, această legumă are un conţinut bogat de magneziu (28 mg/100 g), un important factor care intervine în menţinerea echilibrului psihic. De fapt, magneziul din compoziţia acestui soi de fasole are un rol antidepresiv. În acelaşi timp, vitamina B1, conţinută de fasolea verde, contribuie la buna funcţionare a celulei nervoase.


Fasolea verde este dușmanul osteoporozei


Studiile recente realizate în Marea Britanie arată că vitaminele B5, B6 şi P, regăsite în compoziția acestei legume , împiedică pierderile de calciu din oase, combătând astfel osteoporoza. Şi specialiştii de la Academia Română, Secţia Medicală, au ajuns la o concluzie asemănătoare; astfel că cercetările efectuate în acest sens au dovedit că la 80% dintre persoanele care au consumat multă fasole în tinereţe şi la vârste adulte, riscul de osteoporoză sau de alte boli cauzate de lipsa de calciu, de potasiu şi de fier este foarte mic.

Sursa: click.ro
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts