21 iunie 2016

Cremă de brânză! Simplu, rapid și gustos!

Crema de brânză cu mărar și ceapă verde e unul din preparatele simple și foarte gustoase care nu lipsește aproape niciodată de pe masa noastră de mic dejun, de cum se pune primăvara. 


Știu, în comerț au apărut tot felul de sortimente de cremă sau pastă de brânză cu verdețuri, dar parcă niciunul nu se apropie, măcar, de cea făcută acasă, în plus crema mea de brânză cu mărar și ceapă verde are un cost de câteva ori mai mic decât cele de cumpărat.

Combinația de mărar și ceapă verde este, după gustul meu, cea mai primăvăratică posibil, dar asta nu înseamnă că nu puteți adapta crema adăugând verdețurile voastre preferate. O combinație interesantă ar fi cu tarhon, cepșoară și puțină coajă de lămâie, sau cu usturoi verde și pătrunjel. Voi hotărâți cu ce vă place mai mult.

Cu această cremă de brânză cu verdețuri puteți umple vol-au-vents sau mici tarte aperitiv, o puteți șprița pe baghete de foietaj copt, puteți umple cu ea jumătăți de ardei și chiar și ouă fierte tari. La fel de bine puteți servi crema de brânză cu mărar și ceapă verde pur și simplu unsă pe pâine, cu șuncă de casă, cu roșii, ridichi etc. Este o alternativă delicioasă pentru spread-urile din comerț care se pun în sandwich-urile copilului școlar.


TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 15 min

Gata in: 15 min

INGREDIENTE

250 g brânză de vaci

100-150 g telemea de vacă/oaie (gramajul variază în funcție de cât e de sărată brânza folosită)

100 ml smântână

1 ceapă medie

100 g unt

Opțional: mărar

PREPARARE


O rețetă pe care a inventat-o mama, din dorința de a-mi da mie, copil fiind, un aperitiv pe cât de gustos, pe atât de sănătos. Rapidă, ieftină, naturală și super gustoasă. O poți servi atât într-o zi obișnuită cât și la o masă festivă.

Cu ajutorul unui mixer, se freacă bine untul cu brânza de vaci (merge la fel de bine și cu una slabă, și cu una mai grasă). Dă pe răzătoare brânza de vacă/oi (dacă dorești, poți folosi chiar o combinație din cele două). Adaug-o, pe rând și amestecând continuu cu mixerul, peste brânza de vaci. Gustă, din când în când, să nu îți iasă prea sărată.

Toacă mărunt ceapa. Merge orice tip de ceapă, desigur, dar cel mai bine este să folosești ceapă roșie (arată și foarte bine contrastul roșu-alb) sau ceapă verde, în sezon. Adaugă smântâna, amestecă bine.

Când s-au omogenizat brânzeturile, adaugă ceapa și amestecă din nou bine cu mixerul.

Cel mai bine se servește cu pâine prăjită fierbinte.

Surse: retetecalamama.ro, retete.unica.ro
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts