16 iunie 2016

Adevărul ascuns despre mămăligă. Cât de des vei mai mânca?

Deși a devenit cunoscut faptul că mămăliga este mult mai sănătoasă decât pâinea și nici nu îngrașă, puțini știu că acest preparat are un efect pozitiv și asupra stării noastre psihice.


Cercetătorii edocrinologi consideră că un consum zilnic de mămăligă scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfuncţii tiroidiene. De asemenea, consumul acestui aliment reglează concentraţia de glucoză în sînge, fiind de folos diabeticilor.

De asemenea, mămăliga reduce cantitatea de colesterol din sînge, scăzînd astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct, potrivit efemeride.ro. Mai mult, banala mămăliga revitalizează funcţiile sexuale, în special feminine. Rezultatele cercetărilor româneşti efectuate de antropologi în regiunea Bran-Rucăr (unde mămăliga e mai des pe masa românilor), arată că 9% din femeile de peste 65 de ani au avut o activitate ovariană foarte intensă, manifestată şi prin prelungirea vieţii sexuale chiar şi după vîrsta de 72 de ani.
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts