30 aprilie 2017

Nu mai aruncați frunza de morcov! Iată 8 motive pentru care ar trebui sa începi să le consumi

Cand ne gandim la morcovi, ne vine in minte culoarea portocaliu. Deliciosul suc de morcovi, sau o supa crema ori pur si simplu un morcov mancat crud, sunt imaginile pe care le avem atunci cand vorbim de consumul acestei legume. 






Si da, morcovul are proprietati deosebite pentru sanatate, insa multi dintre noi ne petrecem intreaga viata mancand morcovi, fara de fapt a manca cea mai importanta parte din acestia, frunzele verzi

Majoritatea oamenilor presupun ca acea calota a morcovilor este necomestibila, dar de fapt aceasta conceptie este cat se poate de eronata. Calota si frunzele de morcov au fost obiect de confuzie crezandu-se ca sunt otravitoare, deoarece contin alcaloizi; totusi toate verdeturile din gradina contin alcaloizi, dar nu in cantitati care sa fie de fapt periculoase pentru corpul uman (numai daca nu sunt consumate in cantitati ridicol de mari). Deci schimbati frecvent verdeturile pe care le consumati si nu va apucati sa stoarceti cantitati imense dintr-un singur fel de verdeata si veti putea beneficia de aportul deosebit de sanatate al acestor alimente minunate.

Una din metodele cele mai bune de a utiliza frunzele de morcovi este intr-adevar in sucuri. Daca ai un storcator bun, poti stoarce morcovul cu tot cu frunze. Sau il poti taia si il poti pune in salata cu totul. Pana la urma, alimentele integrale (intregi) au o valoare mai mare decat partile lor consumate separat.


Iata 8 motive pentru care probabil ar trebuie sa incepi sa mananci frunze de morcov!


1. Frunzele sunt puternic antiseptice

Frunzele de morcov ajuta la curatarea ranilor si pot fi utilizate ca apa de gura pentru a vindeca vatamarile gurii, respiratia urat mirositoare, gingiile sangerande si ulceratiile bucale.

2. Bogate in clorofila

Nu este nici o indoiala ca aceste verdeturi sunt bogate in clorofila – priveste doar la nuanta lor densa de un verde intunecat! Clorofila este o substanta fitochimica care are o stransa similaritate cu sangele uman, cu exceptia faptului ca la om atomul central al moleculei este fierul, iar in clorofila (plante) este magneziul. Clorofila actioneaza ca un stimulant fiziologic al celulelor rosii din maduva osoasa si ajuta la purificarea nu doar a sangelui, ci si a ganglionilor limfatici si a glandelor suprarenale.

3. Opreste cresterea tumorilor canceroase

Medicul grec Pedanius Dioscoride, care a studiat cu atentie peste 600 de plante medicinale, a spus ca, grecii utilizau frunzele de morcov pentru a ajuta combaterea tumorilor canceroase. De fapt, unii cercetatori au descoperit ca frunzele de morcov au un efect inhibitor asupra cresterii celulelor canceroase prin stoparea diviziunii celulelor.

4. Continut de vitamine si minerale mai bogat decat cel al radacinii

Putem presupune cu siguranta ca frunzele de morcov ar avea un profil nutritiv similar ca si morcovul insusi (si de fapt asta este adevarat). Totusi, frunzele de morcov contin un profil nutritiv chiar mai bun decat morcovii(radacina). Insa veti afla cu stupoare ca acestea sunt pline de minerale precum potasiul, magneziu, calciu, vitamina K si C, ale caror nivele sunt de 6 ori mai ridicate decat cele ale radacinii. Si nu numai ca sunt mai bogate in nutrienti, dar acesti nutrienti sunt si mai usor de asimilat de catre corp.

5. Compusi care stimuleaza glanda pituitara

Frunzele de morcov, in special frunzele de morcov salbatic, contin concentratii inalte de porfirine, care stimuleaza glanda pituitara si astfel incurajeaza eliberarea la nivel superior a hormonilor sexuali. Acest lucru mai incurajeaza si stimularea uterului, care poate intarzia menstruatia si poate induce contractii uterine, deci nu ar trebui utilizate de catre femeile insarcinate.

6. Ajuta la tratarea bolilor de rinichi

Frunzele de morcov sunt de un verde amar, si deci actioneaza ca un puternic diuretic ce ajuta la stimularea fluxului urinar si exfiltrarea urinei din rinichi. Aceasta inseamna o mai buna sanatate renala si alinarea complicatiilor precum edemurile (acumularea de fluid). Calotele cu frunze ale morcovilor au mai fost utilizate si pentru a ajuta la contracararea formarii de pietre la rinichi si pentru a dizolva pietrele deja formate.

7. Alinarea durerilor de cap datorate migrenelor

Datorita inaltului lor continut in vitamine si minerale, calotele de morcov sunt eficiente in lupta impotriva migrenelor. In marea parte a timpului, migrenele sunt rezultatul unei deficiente a vitaminelor si mineralelor esentiale care in mod normal ajuta la prevenirea aparitiei durerilor de cap. Consumul unei cani de suc de frunze de morcov, telina si castravete ar putea sa fie chiar remediul perfect pentru durerile tale de cap datorate migrenelor.

8. Suport digestiv

Daca vrei un tract digestiv sanatos, atunci ai nevoie sa mananci fibre si verdeturi! Acestea sunt doua lucruri pe care le au din belsug frunzele de morcov. Clorofila ajuta la relaxarea si curatarea colonului, in timp ce fibrele imping in afara reziduurile toxice acumulate pentru a favoriza o mai buna absorbtie a nutrientilor si nivele mai ridicate de energie.

loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts