25 aprilie 2017

6 cele mai bune şi verificate rețete de conservare a roșiilor pentru iarnă. Notează-le, îți vor prinde bine!

1. ROȘII “TE LINGI PE DEGETE”






INGREDIENTE:

- Roșii : 3 kg

- Verdeață (mărar, pătrunjel, frunze de vișine) : 200 g

- Usturoi : 1 căpățână

- Ceapă : 100 g

- Ulei : 3 linguri

Pentru marinadă:

- Apă : 3 l

- Sare : 2 linguri

- Zahăr : 9 linguri

- Frunze de dafin : 2-3 bucăţi

- Piper negru boabe : 3 bucăţi

- Oțet 9% : 1 pahar

MOD DE PREPARARE:

La fundul borcanului aranjați verdeața mărunțită şi usturoiul, turnați 3 linguri de ulei, apoi puneți roșiile, iar deasupra inelele de ceapă.

Pregătiți marinada: Fierbeți apa, adăugați sarea, zahărul, piperul boabe, frunzele de dafin şi oțetul. Turnați lichidul călduț peste roșii şi sterilizați 15 minute. Închideți ermetic cu capace, răciți sub plapumă, apoi depozitați la loc răcoros.

2. ROȘII PICANTE


INGREDIENTE:

- Roșii : cât încap într-un borcan de 3 L

- Apă : 1,5 l

- Sare : 1 lingură

- Zahăr : 100 g

- Usturoi ras : 1 lingură

- Oțet : 1 linguriță

MOD DE PREPARARE:

În borcanul sterilizat aranjați roșiile, turnați peste ele apă fiartă şi lăsați până la pregătirea marinadei.

Pregătiți marinada: Dizolvați în apă sarea şi zahărul, aduceți lichidul până la fierbere. Scurgeţi apa din borcan, puneți usturoiul ras şi turnați marinada fierbinte peste roşii. La dorință puteți adăuga 1 linguriță de oțet, dar se poate şi fără ea. Închideți borcanele ermetic, şi răciți sub plapumă o noapte.

3. ROȘII “CA LA MAMA”


MOD DE PREPARARE:

Într-un borcan curat şi uscat de 3L aranjați roșiile (străpungeți-le cu o furculiță) , și 1 ardei gras tăiat în 4-6 felii. Turnați deasupra apă clocotită şi lăsați să stea aproximativ 15-20 de minute. Apoi scurgeți apa într-un vas, adăugați 150 g zahăr, 60 g sare şi 2 linguri de oțet. Fierbeți lichidul, turnați-l peste roșii şi închideți ermetic borcanul (fără să sterilizați). Răciți sub plapumă.

4. ROȘII FĂRĂ OŢET


Ingrediente:

- Roșii : cât încap într-un borcan de 3 L

- Sare : 2 linguri

- Zahăr : 5 linguri

- Acid citric : 1 linguriță

- Piper negru boabe

- Cuișoare

- Scorțișoară bucăţi

MOD DE PREPARARE:

Aranjați roșiile în borcan, puneți boabele de piper, cuișoarele şi bucățile de scorțișoară – toate după gust. Turnați apă clocotită, lăsați să se răcească, apoi scurgeți lichidul. Adăugați în borcan sarea, zahărul şi acidul citric, turnați din nou apa clocotită şi închideți ermetic borcanul. Răciți sub plapumă.

5. ROȘII ÎN STIL GEORGIAN


MOD DE PREPARARE:


În borcanul curat şi uscat de 3L puneți morcovul tăiat rondele, 2 felii de ardei gras, 3 căței de usturoi, mărar şi pătrunjel. Aranjați roșiile. Turnați apă clocotită peste ele, lăsați să stea 5 minute, apoi scurgeți lichidul, adăugați în el 100 g de zahăr, 1 lingură de sare, 100 g de oţet, dați-l în clocot, turnați-l din nou peste roșii şi închideți borcanul ermetic.

6. ROȘII CU VARZĂ


MOD DE PREPARARE:


Aranjați roșiile şi varza tăiată pai în borcan. Peste ele puneți 1 lingură de sare, 2 linguri de zahăr şi 50 ml de oţet – turnați apă clocotită, deasupra adăugați 2 pastile de aspirină şi închideți borcanul ermetic. Întoarceți borcanul cu gura în jos şi răciți sub plapumă. Rapid, frumos şi delicios. Încercați – nu veți regreta!

POFTĂ BUNĂ!

Sursa: reteta.me
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts