29 martie 2017

Secretul deținut de marii bucătari! Cum faci cea mai bună marinadă pentru friptura de Paște

Pentru majoritatea românilor, atunci când spun masa de Paște, se gândesc automat și la friptura de miel. Dar nu toți cunosc cum se marinează corect carnea de miel.



Atunci când carnea este marinată capătă un gust, o culoare și o aromă aparte.

Carnea marinată absoarbe lichidul în care este pusă, iar după ce este gătită este mult mai suculentă. În plus, carnea va fi gata mult mai rapid.

Ingrediente:

* Vin alb

* Ulei de masline

* Usturoi (de preferat verde)

* Menta

* Cimbru

* Un pic de busuioc

* Foi de dafin

* Piper

* Boia dulce

* Sare

Usturoiul, menta si busuiocul se toaca marunt. Toate ingredientele se adauga in vin, amestecandu-se pentru omogenizare. Sarea si piperul se adauga dupa gust.

Cantitatea de bait (marinada) trebuie sa fie suficienta pentru imbaierea carnii. Se asaza carnea intr-un vas, de preferinta mai intins (vasele yena sunt excelente), potrivit bucatarulpriceput.ro.

Se toarna baitul peste carne si se trage deasupra o folie de plastic, de aluminiu ori se etanseizeaza cu un capac pentru a sigila vasul si a forta aromele sa se fixeze in carne. Vasul cu carne se pune la frigider.

loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts