18 martie 2017

Lista fructelor şi a legumelor PLINE de PESTICIDE

Clasamentul anual al celor mai pline de pesticide fructe si legume este alcatuit de organizatia nonguvernamentala Environmental Working Group’s, SUA, si este aspru criticata de producatori. 






Acestia din urma sustin ca dozele de pesticide sunt sub limita de pericol pentru sanatate si ca beneficiile consumului de fructe si legume depasesc riscurile.

Spanacul ocupa locul al doilea, potrivit site-ului de stiri medicale webmd.com. Analiza grupului arata ca 70% din 48 de tipuri de fructe si legume analizate erau contaminate cu reziduuri de pesticide, in total 178 de tipuri de chimicale, in peste 35.000 de mostre testate. 

Pesticidele raman in fructe si legume chiar daca acestea sunt bine spalate cu curatate de pielita, potrivit aceleiasi surse. Mai mult de 98% din mostrele de capsune, spanac, piersici, nectarine, cirese si mere au iesit pozitive la teste de depistarea a cel putin unui tip de pesticid. Pe o singura mostra de capsune a aratat 20 de tipuri diferite de pesticide, aceste fructe fiind si in 2016 in fruntea acestui clasament.

In acest an, perele si cartofii sunt nou intrate in lista.

1.Capsune

2.Spanac

3.Nectarine

4.Mere

5.Piersici

6.Pere

7.Cirese


8.Struguri

9.Telina

10.Rosii

11.Ardei gras

12. Cartofi

13.Grapefruit


Sonya Lunder, analist senior la EWG, a declarat ca este esential consumul de fructe si legume, indiferent de felul in care au fost crescute, dar cantitatile mari de pesticide ar trebui sa-i indrume pe cumparatori catre achizitia de produse organice. 

Raportul annual al institutiei suscita an de an o serie de discutii si critici aspre. Doua studii din 2015 si 2016 au aratat ca aceste informatii creeaza o bariera in calea consumului, a declarat Teresa Thorne, director executiv al Asociatiei Producatorilor si Fermierilor din California. 

Si asa oamenii consuma prea putine fructe si legume si nu ne putem permite sa mai adaugam si alte bariere care tin de frica, a adaugat aceasta. 

Lista EWG este discreditata de comunitatea stiintifica, a mai spus aceasta, si analizele au aratat ca un copil poate manca oricate portii de fructe si legume fara sa fie afectat de reziduurile de pesticide. 

Reprezentantii Departamentului pentru Agricultura din SUA au declarat ca aceste reziduuri de pesticide sunt sub nivelul de toleranta si nu prexinta niciun risc pentru sanatatea consumatorului. 
Acestia au adus ca argument faptul ca si reprezentantii FDA sustin acelasi lucru. 

La randul lor, reprezentantii EWG admit ca beneficiile pentru sanatate ale unei diete bogate in fructe si legume depasesc riscurile de expunere la pesticide, insa considera ca, acei care-si permit, ar trebui sa opteze pentru produsele organice, care sunt insa mult mai scumpe.


Sursa:adevarul.ro
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts