22 martie 2017

Iată secretul pregătirii unui aluat dospit foarte fraged — FĂRĂ LAPTE, OUĂ ȘI DOAR ÎNTR-O ORĂ!

Îmi place să lucrez cu aluatul de post, mai ales dacă se prepară la fel de simplu, precum acesta. Recunosc: inițial mi s-a părut ciudat că nu conține lapte și ouă. Credeam că vă ieși sec. Dar, spre uimirea mea, am obținut o cocă aromată și pufoasă. Vă recomand această rețetă simplă și economică!







INGREDIENTE:


- 500 ml de apă;

- un cartof (aproximativ 180-200 g);

- 3 lingurițe de drojdie uscată;

- 1-2 linguri de zahăr (eu am adăugat 3 linguri);

- o linguriță de sare;

- aproximativ 7 pahare de făină (eu am folosit 6.5);

- un pahar de ulei de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:


Curățați cartoful. Tăiați-l mărunt și fierbeți-l foarte bine în 500 ml de apă, chiar dacă se va sfărâma puțin.

Pasați-l cu ajutorul unui blender sau al unui pisător pentru cartofi. Nu vărsați apa! Veți obține un lichid asemănător cu aluatul pentru clătite sau puțin mai subțire. Nu-l lăsați să se răcească complet. Temperatura lui trebuie să fie de 40-45ºC.

Turnați lichidul obținut într-un bol adânc. Adăugați în el drojdia, sarea, zahărul și o parte din ulei.
Adăugați 2 pahare de făină, amestecați și lăsați aluatul să se odihnească la temperatura camerei, pentru 30 minute. Acoperiți-l cu un capac.

Apoi puneți treptat uleiul și făina rămasă, frământând aluatul.

Frământați aluatul în bol atâta timp cât îl puteți amesteca cu o spatulă. Iar apoi răsturnați-l pe masă și frământați-l până devine moale și gingaș.

Puneți aluatul într-un bol uns cu ulei și lăsați-l să dospească. Își va mări volumul de două ori.

Apoi începeți să-l folosiți. Acest aluat este potrivit pentru pateuri prăjite pe tigaie sau chifle coapte.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!


loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts