24 martie 2017

Gogoşi de POST delicioase si pufoase!

Dacă îți este poftă de ceva bun în Postul Paștelui, ți-am pregătit o rețetă de gogoși pufoase de post, care este și ușor de făcut.








Cu ajutorul acestei rețete vei obține cele mai pufoase și mai gustoase gogoși, fără să folosești ingrediente scumpe. Cu acest desert vei încânta toată familia și vei continua să îl prepari chiar și după ce postul va trece. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepară aceste gogoși de post!


Ingrediente:


  •  o jumătate de kilogram de făină albă
  •  200 de ml de apă
  •  50 ml de ulei
  •  4 linguri de zahăr
  •  un pliculeț de zahăr vanilat
  •  o lingură de esența de vanilie
  •  25 de grame de drojdie proaspătă
  •  un vârf de cuțit de sare
  •  ulei pentru prăjit
  •  zahăr pudră

Mod de preparare:


Într-un castron mic se pun drojdia, două trei linguri de apa călduță și o lingură de zahăr și se amestecă foarte bine. Se lasă maiaua la crescut. Între timp, într-un vas mai mare se amestecă făină, restul de zahăr, sărea și zahărul vanilat. Se pune apa la încălzit și se adaugă maiaua peste ingredientele uscate. Apa călduță se toarnă peste compoziție împreună cu uleiul și esența de vanilie.

Aluatul se frământă bine și se lasă la crescut cel puțin 30-40 de minute. Se împarte apoi în două bucăți din care se întind, pe o suprafața pudrată cu făină, două foi. Cu ajutorul unui pahar se formează gogoșile și se pun la prăjit în ulei foarte bine incis. Dacă îți dorești, le poți umple cu gem sau dulceața. La final se pudrează gogoșile cu zahăr. Se servesc calde.

Poftă bună!


Sursa: huff.ro
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts