22 februarie 2017

Cura care chiar face minuni! Borșul din tărâţe de grâu este ieftin și la îndemâna oricui

Preparatele tradiționale sunt de cele mai multe ori la îndemâna oricui si fac minuni in ceea ce privește menținerea sănătății noastre. Nu exista roman care sa nu fi băut măcar odată in viata lui tradiționalul BORȘ DIN TĂRÂȚE.





Cura cu borșul din tărâţe consta în 1-2 pahare de trei ori pe zi, după mese timp de 1-3 luni mai ales primăvara. Pentru cura se folosește borșul proaspăt preparat în casa.

Cura interna este recomandata in: boli cardiovasculare (hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, tromboza, varice, flebite, artrite), boli neuropsihice (depresii, nevroze, stres, astenii), litiaze urinare (oxalice si fosfatice), tuberculoza, intoxicatii cu alcool sau cu tutun. 

Cura este contraindicata in ulcer gastroduodenal, gastrite sau dispepsii acide.

Extern se pot face spalaturi cu bors in ulcere cutanate, in degeraturi sau uscaciuni ale pielii.

In cosmetica se tamponeaza pielea cu vata inmuiata in bors sau se foloseste in prepararea mastilor cosmetice.

Nutritionistii recomanda cura cu bors pentru revigorarea intregului organism. 


Daca vreti sa fiti in forma, beti cate o cana cu bors cu 15 minute inaintea fiecarei mese principale, timp de 20 de zile.

Dupa o pauza de sapte zile, cura se poate repeta. 

Daca aveti probleme cu ficatul sau cu bila, beti pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de masa, cate o cana de bors. Pentru a fi mai eficienta terapia, in cana cu bors se adauga o jumatate de lingurita de pulbere de pelin.

Modul de preparare al borsului de tarate:


Se pun intr-un vas tarate de grau amestecate cu 1-2 pumni de tarate de porumb, pana se umple1/4 din volumul sau. Se umezesc apoi bine cu putina apa rece, dupa care se toarna apa clocotita pana ce se umple trei sferturi din volumul vasului. Se amesteca cu un facalet si apoi se adauga huste (tarate acrite de la bors).

In lipsa hustelor se umezesc la inceput taratele cu bors in loc de apa rece. Dupa ce se amesteca bine se acopera cu o panza curata si se lasa sa stea la cald. Dupa 24 de ore borsul este gata. Cantitatea ce trebuie consumata se strecoara inainte de intrebuintare.
Articol scris de Prof. Univ. Angela Elena Beju

Sursa: suntsanatos.ro
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts