23 octombrie 2016

O delicatesă ce ți se topește în gură. Iată cum se prepară slănina în saramură, cu proprietăți curative

Cu toate că slănina de porc este un aliment plin de grăsime, consumată în cantităţi mici, aceasta este foarte benefică pentru organismul nostru. Slănina are proprietăți curative, întărește sistemul imunitar, reglează contracțiile mușchiului inimii,


tratează durerile de articulaţii şi favorizează scăderea colesterolului.
Bucatarul.tv vă recomandă să încercaţi o rețetă delicioasă de slănină în saramură, care este foarte gingaşă şî aromată. Slănina se prepară în saramură fierbinte, de aceea o puteţi savura după 3 zile. Adăugaţi condimentele preferate pentru a obţine un gust intens şi delicios.
INGREDIENTE
500 g de slănină proaspătă
1.5 I de apă
200 g de sare
3 frunze de dafin
13 boabe de piper negru
3 căţei de usturoi
5 g de piper roşu măcinat
MOD DE PREPARARE
1. Puneţi apa la foc, aduceţi-o la fierbere, presăraţi sarea, boabele de piper negru şi frunzele de dafin. Fierbeţi amestecul timp de 3 minute.
2. Puneţi slănina într-un vas mare sau caserolâ, turnaţi deasupra saramura fierbinte, acoperiţi slănina cu o farfurie şi puneţi deasupra o greutate (o sticlă cu apă).
3. Saramura trebuie să acopere slănina complet.
4. Lăsaţi slănina să stea în saramură timp de 3 zile la temperatura camerei.
5.  După 3 zile scoateţi slănina din saramură şi frecaţi-o cu usturoi mărunţit
O rețeta oferită de Bucătarul.tv care vă dorește poftă bună alături de cei dragi! Pe BUCATARUL:TV, gasiti retete inedite extrem de delicioase. 
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts