31 august 2016

Un aperitiv sarac in calorii, extrem de aspectuos, rapid si cu un gust genial!

INGREDIENTE 1 conopidă mare 2 albușuri de ouă mozzarella/parmezan/brânză rasă rozmarin, busuioc, oregano piper și sare *opțional, sos marinara


PREPARARE

Un aperitiv sărac în calorii, carbohidrați și grăsimi. Extrem de aspectuos, rapid și cu un gust aparte, pe care îl vor adora și cei care nu sunt fani conopidă.

Preîncălzește cuptorul.

Spală conopida, desparte-o în buchețele mici și mărunțește-o cu ajutorul unui procesor de mâncare/robot de bucătărie, înă când capătă textura orezului.

Pune-o într-un vas rezistent termic și las-o în cuptor 20 d minute. Când o scoți, pune-o într-un prosop de bucătărie nu foarte gros și curat. Las-o să se răcească un pic, apoi strânge-o ca pe o bilă în prosop – de câteva ori – pentru a scoate lichidul din ea.

Dă cuptorul la treaptă și mai mare. Combină conopida cu albușurile, brânza (de care vrei tu) și condimentele (după gust) într-un bol.

Pune o hârtie pergament pe o tavă. Întinde conopida deasupra (ca pe un blat de pizza). Dă la cuptor pentru 18-20 minute. Scoate de la cuptor, presară brânză din belșug pe deasupra și dă din nou la cuptor până când capătă o culoare ușor arămie.

Taie în crochete imediat ce ai scos din cuptor.

Opțional, se servește cu sos marinara.



loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts