31 august 2016

Negresă de POST, simplă și delicioasă. Iată rețeta

Chiar dacă este post nu putem să renunțăm complet la dulciuri. Prin urmare le adaptăm. Îți recomandăm să încerci această rețetă Ingrediente necesare pentru blat:


200 gr faina

150 gr zahar

30 gr cacao

100 gr nuci

1/2 lingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat

1 praf de sare

100 ml apa

50 ml rom

60 ml ulei

4 linguri gem de capsune

50 gr ciocolata neagra 70% cacao

1 lingura otet

Ingrediente necesare pentru glazură

1 lingura ulei de cocos

60 gr ciocolata neagra 70%

Mod de preparare:

Topim ciocolata neagra la bain marie si o lasam deoparte sa se racoreasca.
Amestecam ingredientele uscate: faina, cacaoa, nucile macinate, praful de copt, bicarbonatul si un varf de cutit de sare. Le amestecam usor cu un tel.
Separat amestecam apa cu romul, zaharul, uleiul si gemul de capsune. Combinam cele doua compozitii amestecand usor. La final adaugam lingura de otet si ciocolata neagra topita apoi omogenizam.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava mica de dimensiune 20/20 cm.

Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem prajitura timp de 40-45 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.
Scoatem prajitura din cuptor si o lasampe un gratar la racit.
Topim la bain marie ciocolata neagra impreuna cu uleiul de cocos. Punem glazura peste prajitura o lasam putin sa se intareasca.

Articol relatat de portalul fiisanatos.info



loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts