26 iulie 2016

5 cele mai bune rețete de marinadă. Carnea pur și simplu se topește în gură!



Este vara și a început sezonul grătarului! De aceea Bucătarul.tv vă pune la dispoziție 5 rețete de marinate care vă vor propulsa la nivelul de profesionist în acest domeniu!


1. MARINADĂ “SALUTARE DIN BALCANI!” (PENTRU 2 KG DE CARNE)

INGREDIENTE

3 ardei grași

120 – 150 g de coriandru

650 ml de iaurt natural

suc de lămâie (jumătate de lămâie)

sare după gust

MOD DE PREPARARE

Prăjiți bine ardeii în tigaia grill. Apoi curățați-i de semințe și tăiați-i felii. Adăugați într-un bol sau o cratiță iaurtul, sucul de lămâie, sarea, ardeii tăiați, coriandrul și amestecați bine.

Timp de preparare carne: 3 ore
190

2. MARINADĂ MEDITERANEANĂ (PENTRU 2 – 2.5 KG DE CARNE)

INGREDIENTE

450 ml de ulei de măsline

650 ml de ulei de floarea soarelui

suc de lămâie (jumătate de lămâie)

o legătură mică de cimbru

3 crenguțe de rozmarin

2 crenguțe de salvie

1 cățel de usturoi

piper negru măcinat după gust

MOD DE PREPARARE

Amestecați cele 2 tipuri de ulei, adăugați sucul de lămâie, piperul și verdeața. Zdrobiți usturoiul cu partea plată a unui cuțit și adăugați-l la marinată. Amestecați bine marinata.

Timp de preparare carne: 3 ore
252

3. MARINADĂ DIN PORTOCALE (PENTRU 2-3 KG DE CARNE)

INGREDIENTE

1 portocală

4 căței de usturoi pisat

2 lingurițe de busuioc uscat

1 linguriță de cardamom pisat

650 ml de smântână grasă

250 ml de maioneză

sare și piper negru măcinat după gust


MOD DE PREPARARE

Radeți coaja de portocală, stoarceți sucul din ea și adăugați usturoi, busuioc și cardamom. Adăugați smântâna și maioneza, apoi sarea și piperul după gust. Amestecați bine.

Timp de preparare carne: 4 ore
344

4. MARINADĂ CU VIN (PENTRU 2 KG DE CARNE)

INGREDIENTE

200 g de ceapă

150 ml de apă plată

250 ml de vin alb sec

4 tulpini de lemongrass

2 lingurițe de piper alb boabe

sare după gust

MOD DE PREPARARE

Curățați și tăiați ceapa. Tăiați tulpina de lemongrass. Puneți ceapa și tulpina de lemongrass într-un bol și adăugați apa și vinul. Zdrobiți puțin de tot boabele de piper în piuă și adăugați-le la marinată. Amestecați bine toate ingredientele.

Dacă nu ați putut face rost de tulpinile de lemongrass, le puteți înlocui cu coajă de lămâie păstrând proporțiile.

Timp de preparare carne: 4 ore
438

5. MARINADĂ DE FLORENȚA (PENTRU 2-3 KG DE CARNE)

INGREDIENTE

2-3 lămâi

1 cățel de usturoi

1 legătură nu prea mare de rozmarin

250 ml de ulei de măsline

750 ml de ulei de floarea soarelui

piper negru boabe

MOD DE PREPARARE

Tăiați lămâile felii și adăugați usturoiul și frunzele de rozmarin. Turnați peste acestea uleiul de măsline și uleiul de floarea soarelui. Zdrobiți puțin boabele de piper în piuă și adăugați-le la marinată. Amestecați bine.

Timp de preparare carne: 2.5 ore
526


Sperăm că aceste sfaturi vă vor fi de ajutor în planurile culinare viitoare.


loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts