18 iulie 2016

Foarte util! Cum păstrezi brânza proaspată mai mult timp

Branzeturile proaspete sau maturate se strica destul de repede atunci cand nu tinem cont de nicio regula de depozitare, cele mai importante legate deumiditate sau de temperatura.


Impacheteaza branza in hartie de copt sau intr-o bucata de panza


Branza nu trebuie lasata pe farfurie, in frigider, dupa ce am cumparat-o si am despachetat-o, dar nici in ambalajul de la magazin. Fiecare bucata de branza trebuie impachetata in hartie de copt sau hartie cerata, care ii permite sa respire exact cat are nevoie. Nu folositi folie de plastic pentru ca va prinde rapid un miros neplacut. Este indicata si o bucata de panza de bumbac pentru a infasura branza, dar aceasta trebuie umezita zilinic, pentru ca absoarbe umiditatea si se usuca.


Branza se depoziteaza in sertarul pentru legume din frigider


Branza nu trebuie pastrata pe rafturile de sus ale frigiderului, pentru ca acolo sunt cele mai scazute temperaturi. Cel mai indicat este sa o depozitati in sertarul pentru legume, pentru ca acolo umiditatea este mai crescuta.


Cum faci saramura pentru conservarea branzei


Daca nu ati cumparat branza in cutii cu saramura, atunci puteti face si acasa saramura ca sa pastrati branza in borcane sau cutii pentru mai mult timp. O saramura concentrata puteti obtine din 200 grame de sare la un litru de apa, compozitie care se fierbe inainte de a o pune peste branza. Saramura racita se toarna peste bucata de branza, iar recipientul se acopera cu un capac si se pastreaza la rece.


Branza grasa poate fi congelata


Tipurile de branza grasa sau branza de burduf se pastreaza la congelator si cateva luni, daca le impachetati in hartie cerata si apoi le puneti in pungi de plastic pe care ati trecut data cand ati cumparat produsul. De asemenea, branza de burduf se poate pastra si la borcan, indesata foarte bine cu o lingura de lemn ca sa nu ramana aer intre straturi, dupa care acoperiti cu un strat de untura.


Unge branza cu putin unt dupa ce tai o bucata


Pentru ca branza sa nu se usuce sau sa se intareasca dupa ce taiem o bucata din ea, o solutie este sa ungeti portiunea sectionata cu putin unt. Indepartati stratul de unt cand vreti sa taiati o alta bucata si repetati procedura.


Zaharul previne formarea mucegaiului


De asemenea, un cub de zahar pus in cutia cu branza din frigider sau in ambalajul in care am impachetat-o previne depunerea mucegaiului si, astfel, branza se va pastra proaspata pentru un timp indelungat.
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts