3 iulie 2016

A turnat bicarbonat de sodiu pe carnea crudă. Motivul? Ramai fara cuvinte

A turnat bicarbonat de sodiu pe carnea crudă. Motivul? Bicarbonatul de sodiu are o gramada de utilizari in casa si in bucatarie, dar, in acest video, vei vedea cum este folosit la fragezirea carnii.


Fragezirea carnii este un proces pe care cei mai multi dintre cei priceputi in alte gatitului l-au dus la maiestrie.

Nimeni nu vrea fripturi tari si carnuri cauciucate. Varsta, hrana, sexul si animalului, precum si localizarea anatomica – muschiul de la nivelul membrelor inferioare pot duce la o carne mai rigida, mai tare, cu capacitate mica sa retina apa.


Cateva metode de fragezire – cum o faci mai moale si mai usor de gatit?


Prin taiere / tocare / ciocan pentru gatit


Prin Gatire tip slow-cook – la foc mic, timp indelungat, apa si aburul ajuta

Prin marinare : de exemplu cu iaurt, chefir, kiwi, otet, zeama de lamaie, otet, vin

Prin folosirea bicarbonatului, o lingurita la 500 grame de carne

Cu grasimea animalului sau unt adaugat la gatit – fragezeste

Cu sucul de papaya sau ananas ce au papaina sau bromelina si degradeaza proteinele

Cateva idei de combinatii bune la fragezire :
Vinul alb cu carne de pui, peste sau fructe de mare, vinul rosu cu carnea de vita, carne de porc cu zeama de portocale cu porc, porc sau pui cu ananas sau papaya, peste cu zeama de lamaie.


Bicarbonatul de sodiu este nelipsit din bucătărie, la fel ca sarea şi piperul. Puţini ştiu, însă, ce efecte are atunci când este aplicat pe o bucată de carne.


La punctul 4 in video gasesti utilizarea bicarbonatului. Se masează bucata de carne crudă cu bicarbonatul de sodiu, apoi se lasa la frigider trei-cinci ore. La final, se curăţă bine. Folosind acest TRUC, vei obţine o carne mult mai fragedă.
Alte utilizari interesante ale bicarbonatului gasesti in acest video. O sa-ti placa.
Bicarbonat de sodiu pentru revigorarea plantelor

Pur si simplu adauga o lingurita de bicarbonat la o cana de 2 litri de apa, amesteca bine, apoi uda florile cu aceasta apa. Florile iti vor multumi iar tu vei observa o imbunatatire in scurt timp.


Bicarbonat de sodiu pentru arsuri ale pielii


Adauga putin bicarbonat in apa cu gheata, amesteca bine, apoi inmoaie un bandaj in aceasta apa. Aplica bandajul inmuiat direct pe arsura. Aceasta procedura va calma arsurile cat ai clipi.

Bicarbonat de sodiu pentru eliminarea mirosului emanat de consumul de usturoi sau ceapa

Daca ai mancat ceapa sau usturoi si iti este teama ca respiratia ta va fi urat mirositoare, nu trebuie sa-ti faci griji. Ia un pahar cu apa, amesteca-l cu o lingurita de bicarbonat, apoi fa gargara cu aceasta combinatie. Respiratia ta va fi cu adevarat reimprospatata.


Bicarbonat de sodiu pentru fragezirea carnii


Aplica bicarbonat de sodiu pe carnea pe care vrei sa o prepari, apoi bag-o la frigider si las-o sa stea circa 2-3 ore. La final, inainte sa te apuci sa o gatesti, scoate-o din frigider, spal-o si ai obtinut o carne extrem de frageda, tocmai buna pentru a fi gatita.


Bicarbonat de sodiu pentru mentinerea unui miros placut in sifonier


Umple o soseta cu cateva linguri de bicarbonat de sodiu apoi plaseaza acea soseta in sifonier. Acest procedeu iti va mentine un miros proaspat in sifonier si in plus, va tine la departare si moliile.
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts