23 iunie 2016

10 sosuri deosebite care vor face din mâncăruri adevărate delicatese

Dacă vreți să adăugați savoare și un gust deosebit oricărei mâncări, vă invităm să încercați 10 rețete de sosuri diferite ca gust și consistență. Descoperiți cele mai interesante și ingenioase sosuri din întreaga lume, care vor fi ideale pentru legume, pește, carne, paste, orez sau cartofi prăjiți.


1. SMÂNTÂNĂ + CÂȚIVA CĂȚEI DE USTUROI + MĂRAR TOCAT + SARE ȘI PIPER


Amestecați toate ingredientele. Folosiți smântână de 15% grăsime, nu mai grasă. Acest sos este perfect pentru sarmale, clătite de cartofi, pârjoale de legume și cartofi copți.


2. ULEI DE MĂSLINE (VEGETAL) + SUC DE LĂMÂIE + SARE + AMESTEC DE CONDIMENTE ITALIENE (BUSUIOC, OREGANO, MAGHIRAN, CIMBRU)


Sosul este potrivit pentru salate de legume, pește, pui sau alt tip de carne.

3. FRIȘCĂ + CAȘCAVAL + NUCȘOARĂ + USTUROI USCAT


Încălziți frișca într-o tigaie, adăugați cașcavalul, condimentele și fierbeți până când se topește cașcavalul. Acest sos este potrivit pentru paste, orez sau cartofi.

4. CEAPĂ + VERDEAȚĂ + CONDIMENTE PREFERATE


Mărunțiți toate ingredientele în blender cu o cantitate mică de apă. Sosul este potrivit pentru marinarea cărnii de pui, cartofi copți sau simplu pentru legume.


5. MAIONEZĂ + SOS DE SOIA + UN CĂȚEL DE USTUROI + SUC DE LĂMÂIE + UN PIC DE MUȘTAR


Sosul va fi delicios cu cartofi prăjiți și nuggets de pui. De asemenea, puteți unge lipia și să puneți umplutura din roșii, cașcaval, șuncă și verdeață. Cu acest sos puteți asezona salata din pui, vinete și roșii sau salata de cartofi.

6. SEMINȚE DE PIN + BUSUIOC + PARMEZAN + IERBURI ITALIENE


Acesta este un sos pesto verde, clasic și foarte delicios! Este ideal pentru pește, carne, pâine prăjită și, desigur, pentru salata ”Caprese” (felii de mozzarella și roșii).

7. CAȘCAVAL DORBLU + FRIȘCĂ


Mărunțiți într-un blender, încălziți puțin sosul și serviți-l cu paste.

8. ROȘII + CEAPĂ + USTUROI + O PRIZĂ DE PIPER ROȘU


Decojiți roșiile și mărunțiți-le într-un blender împreună cu piperul roșu, ceapa și usturoiul. Încălziți sosul în tigaie și serviți-l cu orez, carne de porc sau vită, pui. Se potrivește și cu felii de cartofi copți, vinete coapte sau alte legume.

9. MAIONEZĂ + UN PIC DE KETCHUP (SAU PASTĂ DE TOMATE) + CASTRAVECIORI TOCAȚI MĂRUNT


Acest sos este delicios cu clătite din cartofi, pește sau cartofi prăjiți.


10. BRÂNZĂ TOPITĂ + VERDEAȚĂ + PIPER NEGRU MĂCINAT


Acest sos se combină perfect cu legume, cartofi fierți sau pește la cuptor.

Sursa: bucatarul.tv
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts